GÜNÜN SÖZÜ DamlaDamla.
Sen doğru dur, eğri belasını bulur. - Yunus Emre.
Etiket Listesi

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 4 Hafta önce   #1
Akıllandım Artık
Şimdi Daha Deliyim
Penia - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik tarihi: 25 Nisan 2015
Bulunduğu yer: Adana
Mesajlar: 27.606
Konular: 9669
Cinsiyet:
İlişki Durumu:
Burç:
Takım:
Seslenildi: 2376 Mesaj
Etiketlendi: 315 Konu
Ruh Hali: Neseli
Ahçı Minestrone, Çorba, İtalyan Mutfağı

Minestrone, Çorba, İtalyan Mutfağı





Malzemeler

1 adet
büyük boy kuru soğan
2 diş
sarımsak
4 yemek kaşığı
zeytinyağı
1 yemek kaşığı
domates salçası
1 adet
orta boy kabak
1 adet
orta boy havuç
1 adet
orta boy patates
3 dal
kereviz sapı
5 adet
taze fasulye ya da bakla (arzuya göre)
100 gram
karnabahar
1 dal
pırasa
4 dal
taze fesleğen
5 su bardağı
sıcak tavuk suyu
1/2 su bardağı
meksika fasulyesi (arzuya göre kuru fasulye, önced
1 su bardağı
boncuk makarna
1 çay kaşığı
tuz
1/2 çay kaşığı
taze çekilmiş tane karabiber
Servisi için:1/4 su bardağı
iri rendelenmiş parmesan peyniri

Tarif

Malzemeler çok fazla ve karışık gözükse de yapılacak işlemler basit. Kuru soğanı kabuğunu soyduktan sonra küçük parçalar halinde doğrayın. Kabuğunu soyduktan sonra bıçağın tersiyle ezdiğiniz sarımsakları incecik kıyın.

Kabuğunu soyduğunuz patatesi iri küpler halinde doğrayın. Uç kısımlarını aldıktan sonra arzuya göre kabuğunu soyduğunuz ya da üzerini kazıdığınız kabak ve havucu patateslerle uyumlu olacak şekilde kesin.

Bol suda yıkadığınız kereviz sapları ve pırasayı incecik kıyın. Karnabaharı küçük çiçeklere ayırın. Kılçıklarını temizlediğiniz taze fasulye ya da baklaları iri parçalar halinde kesin. Fesleğen yapraklarını ayıklayın.

Zeytinyağını derin bir tencerede kızdırın. Küçük parçalar halinde doğradığınız kuru soğanı, hafif bir renk alana kadar soteleyin.

Sarımsakları ekleyip karıştırdıktan sonra domates salçasını ekleyin. Kısa bir süre kavurun.

Pişme derecelerini göz önünde bulundurarak aralarda karıştırarak sırasıyla; doğranmış havuç, karnabahar, suda bekletilmiş Meksika fasulyesi, kereviz sapı, patates, kabak, taze fasulye ve pırasayı tencereye alın.

Sebzelerin üzerini 2-3 parmak kalınlığında geçecek kadar sıcak tavuk suyu ilave edip çorba karışımını 15-20 dakika kadar pişirin.

Tuz ve taze çekilmiş tane karabiber katıp çeşnilendirin. İncecik kıyılmış fesleğen yaprakları ve makarna ekleyip kısık ateşte kapağı kapalı olarak 10-15 dakika kadar pişirin.

Makarnaları şişen ve fasulyeleri yumuşayan bol malzemeli sebze çorbasını arzuya göre rendelenmiş parmesan peyniri ilavesiyle sıcak olarak servis edin.

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
imza
Penia isimli Üye şuanda  online konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Yer İmleri

Etiketler
Çorba, minestrone, mutfağı, İtalyan


Konuyu 1 kişi okuyor. (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 
Seçenekler
Stil

Gönderme Kuralları
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Risotto Alla Pescatore, İtalyan Mutfağı Penia Dünya Mutfakları 1 31 Mart 2018 10:48
İtalyan işi Tolgay Penia Beşiktaş 0 24 Mayıs 2017 10:24
Ekşili Çorba Tarifi - Ekşili Çorba Nasıl Yapılır ? Realist Çorbalar 0 28 Nisan 2015 13:20
çorba Kaf Dağı Rüya Tabirleri 0 12 Nisan 2015 16:24
Mantılı Çorba Elif Çorbalar 0 25 Şubat 2015 13:03