Malzemeler
500 gr yeşil mercimek
100 gr barbunya
100 gr tereyağı
75 ml krema
125 gr domates püresi
25 gr zencefil
3 diş sarımsak
10 gr garam masala
20 gr kırmızı toz biber
Tuz
Tarif
Sarımsakları temizleyip kıyın.
Yeşil mercimek ve barbunyayı sekiz saat suda bekletin.
Suyunu değiştirip mercimeği haşlayın.
Pişince ocaktan alıp sudan geçirin.
Zencefil ve kıyılmış sarımsağı ekleyip yeniden kaynatın.
Kısık ateşte mercimeği iyice pişirin.
Kıyılmış sarımsağı bir tavada soteleyin.
Kırmızı toz biber ve domates püresini ekleyin.
Birkaç dakika daha soteleyip ocaktan alın.
Karışımı ve tereyağını mercimeğe ilave edip 15 dakika daha pişirin.
Son olarak krema ve garam masalayı ekleyin.
Kıyılmış taze kişniş ile süsleyerek servis yapın.
Elif
Üyelik tarihi
09 Şubat 2015
Bulunduğu yer
Ankara
Yaş
34
Mesajlar
17.951
Seslenildi
1540 Mesaj
Etiketlendi
104 Konu
Ruh Hali
Dal Makhani
13 Mayıs 2015
- Paylaş
- Share this post on
- Digg
- Del.icio.us
- Technorati
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.