Malzemeler
250 gram dana eti
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 adet kırmızı soğan
1 adet kereviz
1 adet tane beyazbiber
1 adet domates
1 adet havuç
1 adet patates
3 diş sarmısak
Bir buçuk litre et suyu
1 çay kaşığı kırmızıbiber
1 tutam kimyon, tuz
5 porsiyon csipetke (Macar eriştesi)
Gulaş Çorbası (Macar Mutfağı) Yapılışı
Kereviz ve soğanı ince ince, domates, havuç, biber ve patatesi küp küp doğrayın. Yağı bir tencereye alıp, kereviz ve soğanları soteleyin. Etleri küp küp doğrayıp kereviz ve soğanların üzerine ekleyin. Kimyon, tuz ve sarmısakları ilave edin. Etler suyunu çekene kadar pişirin. Et suyunun yarısını ekleyip etlerin yarı yarıya pişmesini sağlayın. Kalan et suyunu, kırmızı biberi, patates ve havucu ekleyip pişmesini bekleyin. Pişirme işleminin bitimine yakın domates ve biberleri de ekleyip 5 dakika daha kaynatın. Csipetke (Macar eriştesi) ile sıcak olarak servis yapın.