3 adet yumurta
250 gr bitkisel margarin
1 çay bardağı sıvıyağ
1 yemek kaşığı toz şeker
2 çay kaşığı tuz
2 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı toz maya (11 gr'lık toz maya paketlerinden de kullanabilirsiniz)
Aldığı kadar un


İç malzemesi için;
1 su bardağı ince çekilmiş ceviz içi
1/2 su bardağı toz şeker
1/2 su bardağı çekirdeksiz kuru üzüm
Varsa 1 çay kaşığı toz tarçın


Ayrıca;
1 su bardağı pudra şekeri


İç harcını hazırlamak için; ceviz içi, şeker, kuru üzüm ve tarçını derin bir kaba aktarıp karıştırdıktan sonra kenarda bekletin.
Diğer taraftan, hamuru hazırlamak için; sıvıyağ ve yumuşamış margarini derin bir yoğurma kabına koyup üzerine yoğurdu gezdirin ve yumurtaları ekleyin.
Tuz, tozşeker ve toz mayayı katıp unu da azar azar ilave ettikten sonra ele yapışmayan ve kulak memesinden biraz daha yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamuru oda sıcaklığında en az 60 dakika dinlendirip mayalanmasını bekleyin.
Dinlenen hamurdan kabuklu ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp parçaları avuçlarınız arasında yuvarlayın. Yuvarlak hamur parçalarına ortalarını çukurlaştırıp birer tatlı kaşığı cevizli harç koyun. Kapatıp tekrar yuvarlayın.
Hazırladığınız minik topları sıvıyağla yağladığınız ya da fırın kağıdı serdiğiniz fırın tepsisine birbirlerine yapışacak şekilde yan yana yerleştirin. İstediğiniz şekli (yuvarlak ya da dikdörtgen olabilir) verin. İyice mayalanması için tepside 20-30 dakika kadar bekletin.
10 dakika önceden ısıtıp 180 dereceye ve alt üst konuma ayarladığınız fırında üzerleri altın sarısı oluncaya kadar, 30-35 dakika pişirip çıkarın. Hafif ılık hale gelmelerini bekleyip üzerlerine pudraşekeri serptikten sonra servise sunun.