Malzemeleri (4- kişilik):
4 Tuza yatırılmış ringa filetosu
2 Soğan
2 salatalık turşusu
2 kırmızı elma
300 gr. ekşi krema
200 gr. yoğurt
2 yemek kaşığı sirke
şeker
6 biber tanesi
6 hardal tanesi
1 defne yaprağı
tuz
dereotu.

Yapılışı:

Filetoları 5 saat su içinde bırakın. Suyu süzüldükten sonra parçalara kesin. Soğanları ince halkalar turşuları küçük daireler biçiminde kesin. Elmalari soyupçekirdeklerini alın ince dilimler halinde kesin ve balığın üstüne dizin. Kremayı yoğurdu sirkeyi ve baharatları iyice karıştırdıktan sonra balığın üstüne dağıtarak dökün. Serin bir yerde 2 gün bekletin. Servisten önce üzerine ince kıyılmış dereotu serpiştirin.