Verrazano – Narrows Köprüsü, Kuzey Amerika ülkelerinden Amerika Birleşik Devletleri’nin New York eyaletinde bulunan dünyaca ünlü bir geçittir. New York eyaletinin ve kendisiyle aynı isimli olan New York şehrinin en önemli köprüleri arasında sayılan Verrazano – Narrows Köprüsü, New York’un en önemli ilçelerinden olan Staten Island ve Brooklyn’i birbirine bağlamasıyla bilinir. Dünyanın en tanınmış köprüleri arasında yer alan Verrazano – Narrows Köprüsü, New York şehrinin en önemli simgeleri arasında kabul edilmektedir. Çift katlı bir asma köprü olan Verrazano – Narrows Köprüsü, son yıllarda yaşanan doğal afetler sonucunda kasırgalar tarafından ciddi anlamda yıpratılmıştır. Bunun üzerine New York Belediyesi, duruma el atmış ve köprünün salınım frekansını olumlu yönde etkileyecek bir takım projeler geliştirmiştir. Böylece söz konusu Verrazano – Narrows Köprüsü, oluşabilecek devasa kasırgalara karşı koyabilecek özelliklere sahip olabilecektir. Planlanan yenileme çalışmaları günümüz itibariyle tamamıyla bitirilmiştir. Bunda bölgede yaşanan ve yüzlerce kişinin canına mal olan Sandy kasırgası ciddi anlamda rol oynamıştır.


Verrazano – Narrows Köprüsü, New York şehrinin en önemli simgeleri arasında gösterilmektedir. Bunun nedeni, şehrin doğrudan doğruya en büyük köprülerinden birisi olması ve aynı zamanda da New York şehrinin Atlantik Okyanusu ile yaptığı bağlantıda gerdanlık görevi görmesidir. New York’a denizyolu ile girmek isteyen istisnasız her gemi, tanker bu köprünün altından geçmek zorundadır. Bu anlamda köprü şehrin boğaz köprüsü olarak da adlandırılır. Toplam 12 adet şeritli yola sahip olan Verrazano – Narrows Köprüsü, 2 katlıdır. 6’şar şerit şeklinde 3’er gidişi geliş olarak tasarlanmış olan bu asma köprü, dünyanın en uzun köprüleri arasında kabul edilmektedir. 13 Ağustos 1959 tarihinde yapımına start verilen Verrazano – Narrows Köprüsü, köprü mimarı Othmar Ammann tarafından dizayn edilmiştir. Yaklaşık olarak 10 yıl süren köprü inşaatı, 21 Kasım 1964 tarihinde kısmen tamamlanmıştır. Bu tarihte köprünün üst katı bitirilmiş ve birinci katın yapımına geçilmiştir. Birinci kat ise, 28 Haziran 1969 tarihinde tamamlanmıştır.

Dünyanın en uzun asma köprüleri arasında yer alan Verrazano – Narrows Köprüsü, tam olarak 4,176 metre uzunluğundadır ve 31 metrelik genişliğe sahiptir. Köprünün ayak yüksekliği ise, 198 metredir. Köprünün deniz seviyesi ile geçiş yolu arasındaki mesafe ise 69,5 metredir. Dünyanın en işlek asma köprüleri arasında sayılan Verrazano – Narrows Köprüsü, Staaten Island ile Brooklyn ilçelerini birbirine bağlar ve bu güzergahtan her gün ortalama 190 bin araç geçmektedir. Verrazano – Narrows Köprüsü, New York eyaleti sınırları içinde bulunan en pahalı geçiş ücretine sahip köprü olarak da kayıtlara geçmiştir. Köprüden New York E-ZPass sahipleri 11,52 Amerikan Doları karşılığında geçebilirken, yabancılar ve bu karta sahip olmayanlar köprüden 17 Amerikan Doları karşılığında geçiş yapar.