Çiçekler güzel kokuları, renkleri ve zarafetleri ile ne harika değiller mi? Güzel çiçekleri ile dünyanın en ünlü yerlerini merak ediyor musunuz? Daha fazlası için okumaya devam edin.


Hiç şüphe yok ki, çiçekler bir vazo içinde durmak yerine doğal ortamlarında daha iyi ve büyüleyici görünüyorlar. Şair ve yazarların çalışmalarında bu hassas güzelliklere değinmeden geçmemeleri hiç şaşırtıcı değil. Baharın gelmesi ile pek çok gezi sever sadece bu güzellikleri görebilmek için dünyanın her yerinden bir araya toplanacak. Göz alabildiğine uzanan çiçekleri görmek eminiz ki dünyanın yaşamak için daha iyi bir yer olduğunu düşünmenize sebep olacaktır. Böylesine güzel bir manzarayı barındıran bir yer sizin için cennet olacaktır. Muhtemelen yeryüzünde bu çiçek denizi ile işaretlenmiş yerlerin nerede olduğunu merak ediyorsunuz? Doğanın baharın gelişini nasıl kutladığını görmek istiyorsanız mutlaka görmenizi istediğimiz en güzel yerlerden bazıları aşağıda listeleyeceğiz.

Not: Çiçek sezonu o yıl o bölgede ne kadar yağmur yağdığına göre değişmektedir.


1) Laleler (Haarlem, Hollanda):

Haarlem meşhur laleleri nedeniyle 1630’lardan beri en çok aranılan turist hedeflerinden biri olmuştur ve bugün bile büyük bir ticaret merkezidir. Sadece Haarlem değil, Hollanda’nın büyük bir kısmı laleleri ve festivalleri ile ünlüdür. Keukenhof her sezon yaklaşık 7 milyon çiçek soğanının açması ile ana cazibe merkezi olmaktadır.

Ne zaman gitmeli? Mart ortası- Mayıs ortası

2) Lavanta (Provence, Fransa):

Çağlardan beri lavanta çarşaflar ve banyo suyu için bir koku olarak kullanılmıştır. Bu yayılan güzel manzara Mont Ventoux’ un tabanını kaplayan, Sault bölgesinde görülür. Bu güzel kokulu çiçeklerin rengi mordan çivit rengine kadar değişir. Eğer bir parça da sarı renk görmek isterseniz Luberon’ u ziyaret etmelisiniz. Burada zarif dokulu lavantaların yanında büyüyen ayçiçeklerine şahit olacaksınız.

Ne zaman gitmeli? Temmuz – Ağustos

3) Nergis (Cornwall, İngiltere):

İngiltere’ de bulunan nergisler baharın gelmesine ince narin görünümleri ve kanarya sarısı renkleri ile yardımcı olmaktadır. Cornwall haricinde, yüzlerce nergis görmek için hoş bir deneyim olan Cotswolds’ı da ziyaret edebilirsiniz.

Ne zaman gitmeli? Mart- Nisan


4) Kiraz Çiçekleri (Tokyo, Japonya):

“Hanami” denilen bir kiraz çiçeği ağacının altında piknik yapma asırlık geleneği bugün bile uygulanan ve oldukça sevilen bir gelenektir. Bu beyaz pembe çiçekler Tokyo, Yasukuni Shrine’ da binlerce görülür. İlkbaharda Japonya sokaklarında görülen bu sayısız çiçekler mutlaka görmeniz gerekenler listenizde yerini almalı!

Ne zaman gitmeli? Mart- Nisan


5) Ayçiçekleri (Toskana, İtalya):

Yazı tarif etmenin canlı, sarı bir ayçiçeği denizinden daha iyi bir yolu olamaz! Eğer sizin istediğiniz de buysa Toskana tam aradığınız yer! Kuzey Amerika ve Güney Amerika’ya özgü olsa da, ayçiçeği neredeyse İtalya’nın boğucu yazları ile özdeşleşmiştir.

Ne zaman gitmeli? Temmuz ortası

6) Bluebonnet Çiçekleri (Texas, ABD):

Texas eyaletine özgü bu çiçekler bu bölgeyi sadece insanlar için değil aynı zamanda arılar içinde ziyaret edilecek yerlerden biri haline getirmektedir. Bu çiçeklerin sayısı ile Texas’ ın tamamı bahar aylarında maviye boyanmıştır. Eğer bahar döneminde bu bölgeyi ziyaret ederseniz bol bol fotoğraf çektiğinizden emin olun.

Ne zaman gitmeli? Nisan

7) Gelincikler (Kaliforniya, ABD):

Baharın öyle bir etkisi var ki en kurak çölleri bile hayata döndürmektedir, Mojave Çölü de işte böyle bir örnektir. Kaliforniya, Mojave Çölü’nün Antilop Vadisi ufukta yayılan turuncu renkli şevkli gelinciklerin çiçeklenmesi ile oluşan güzel manzarası nedeniyle ünlüdür.

Ne zaman gitmeli? Şubat Ortası – Mayıs Ortası


8) Kolza (Luoping County, Yunnan, Çin):

Şimdi de dünyadaki tüm fotoğrafçılar için yeryüzünde cennet olan bir yer! Çarpıcı, sarı kolza çiçekleri Çin, Luoping County’ de inanılmaz bir gösteri ortaya koymaktadır. Her gün değişebilen bu şaşırtıcı havasına rağmen kolza çiçekleri seyircilerini hiç bir zaman hayal kırıklığına uğratmamaktadır.

Ne zaman gitmeli? Şubat – Nisan Başları

9) Çöl Çiçekleri (Namaqualand Bölgesi, Güney Afrika):

Daha az ziyaret edilen yolu seçin ve Güney Afrika’nın yarı kurak bölgelerinde bir safariye gidin. Vahşi çiçeklerin capcanlı görünümleri sizi hayrete düşürecek! Burada yaklaşık 4000 den fazla çiçekli bitki türü şimdiye kadar kaydedilmiştir ve eminiz ki hiç biri sizi hayal kırıklığına uğratmayacak.

Ne zaman gitmeli? Ağustos – Ekim

Bunlar doğa ananın bize sunduklarından sadece küçük bir şerit idi, yeryüzünde doğanın bize sunduğu inanılmaz manzaralar bulunmaktadır. Şimdiden çantanızı hazırlamaya başlayın!