Willis Kulesi, Kuzey Amerika ülkelerinden Amerika Birleşik Devletleri’nin Illinois eyaletine bağlı Chicago şehrinde bulunan dünyanın en meşhur kuleleri arasında yer alır. Dünyanın en önemli yapıları arasında sayılan Willis Kulesi, 1973 yılında hizmete giren ve 2001 yılında yıkılan İkiz Kuleler’den de daha uzundur. İkiz Kuller 110 kattan oluşmakta iken Willis Kulesi, 108 kattan oluşan sıra dışı bir mimariye sahip gökdelendir. Illinois ve Chicago’nun en önemli yapısı olarak kabul edilen Willis Kulesi, bölgenin simgesi olarak görülür. Bölgede yer alan yapılar arasında yaklaşık olarak 25 yıl süreyle en uzun bina olma özelliğini haiz olan Willis Kulesi, bu unvanı Malezya’da yer alan Petronas İkiz Kuleleri’ne kaptırmıştır. Günümüz itibariyle Amerika Birleşik Devletleri’nin en uzun ikinci binası konumunda olan Willis Kulesi, dünyada ise on altıncı sırada yer almaktadır. Bölgenin ulusal simgelerinden birine dönüşmesi sebebiyle yılda yaklaşık 1 milyon turistin ziyaret ettiği yapı bu anlamda da ciddi bir markaya dönüşmüş durumdadır.


Willis Kulesi, Fazlur Khan tarafından dizayn edilmiştir. Dünyaca ünlü bu mimar sıra dışı bir teknik kullanarak Willis Kulesi’ni benzerlerinden ayırmıştır. 1973 yılında tamamlanan Willis Kulesi, 1998 yılında dek dünyanın en yüksek kulesi olma özelliğine sahipti. Ancak unvan 1998 yılında Petronas Kuleleri’ne kaptırılmıştır. Willis Kulesi, 1998 yılına kadar bu isimle anılsa da sonrasında Sears Kulesi olarak anılmaya başlanılmıştır. Amerika Birleşik Devletleri’nin en önemli gökdelenleri arasında yer alan Willis Kulesi, günümüzde United Airlines’ın ana merkezi olarak kullanılmaktadır. 1970 yılında inşasına başlanan Willis Kulesi, kısa bir sürede tamamlanmıştır. 1973 yılında tamamlanan Willis Kulesi, bu dönemle beraber en uzun kule olma özelliğini kazanmıştır. Willis Kulesi, günümüz itibariyle Blackstone Group’a aittir.

Willis Kulesi, bünyesinde tam olarak 104’üncü kata kadar çıkabilen 16 adet çift katlı asansör bulunmaktadır. Zaten 108 katın ilk 3 katı giriş kat olarak kabul ediliyor. Bu da asansörün sadece 1 kata çıkmadığını göstermektedir. United Airlines, Willis Kulesi’nin en büyük çaplı kiracısı konumundadır. Şirket 77’inci kattan başlayarak 20 katı işgal etmiş durumdadır. Şirketin merkezi ve operasyon kolu bu kulede bulunmaktadır. Willis Kulesi, birçok kez isim değiştirse de halen bu esere Willis Kulesi ağırlıklı olarak dense de yeni jenerasyon gökdelene Sears Kulesi olarak hitap etmektedir. Çıkabilecek en yüksek kat yerden 412m yüksekliğindedir. Willis Kulesi’nin anten yüksekliğini de nazara alacak olursak yerden yükseklik yaklaşık olarak 527m civarında olmaktadır. Ancak katlar 442m de sona ermektedir. Çıkılabilecek son katta ki burada kastedilen asansör kullanılarak çıkabilecek en yüksek mesafedir; 412m’de bulunur. Bu kata gökyüzü katı da denilmektedir. Turistler en çok bu kata rağbet göstermektedirler.