Amsterdam Çiçek Pazarı dünyanın tek yüzen çiçek marketidir. Amsterdam‘da 1862 yılında kurulan pazar, Single üstünde Muntplein ve Koningsple arasında bulunmaktadır. Pazar, geçmişten günümüze Amsterdam’a çiçek sağlayan ana kaynaktır.


Dünyadaki birçok şehirde çiçek pazarları bulunmaktadır. Amsterdam’dakini farklı yapan ise yüzüyor olmasıdır. 1862 yılında pazar kurulduğunda çiçekler kanallar yoluyla şehre getirilmekteydi ve pazarı su üstünde organize etmek daha kolaydı. Günümüzde hala her gün taze çiçekler şehre getirilir. Fakat kanal yoluyla değil karadan ulaşımı sağlanır. Satış yerleri kanalın üstündedir ve buraya sabitlenmişlerdir.


Amsterdam’ın yüzen çiçek marketi yıl boyunca her gün yerli ve yabancı ziyaretçilere açıktır. Çiçek çeşitleri zenginliği ile de dikkat çeken Çiçek Pazarı ’ndaki en popüler çiçek tabii ki Flemenk laleleridir. Özellikle yılbaşı döneminde her yer farklı renkteki laleler ile süslenir. Pazarda farklı yerlerden getirilen çiçeklerin satışı da mevcuttur fakat satış zamanları çiçeğin mevsimine göre değişiklik gösterebilir.




Çiçek Pazarı ’ndaki satış yerlerinde çiçeklerin yanı sıra hediyelik eşya satışı da yapılmaktadır. Bu kısımlar Pazar günü hariç her gün açıktır. Fiyatlar oldukça uygundur. En popüler hediyelik eşya lale şeklindeki ampullerdir. Özellikle bahçe tasarımında kullanılan bu ampuller Amsterdam dönüşü götürülebilecek güzel hediyelerdendir. Lale şeklindeki ampulü alırken satıcının ampul üstündeki etiketi çıkarmasına dikkat edin. Diğer türlü sınırda bu nedenle sorun yaşayabilirsiniz.







Tüm mevsimlerde farklı renk ve kokular yayan ve dünyanın yüzen tek pazarı olan Çiçek Pazarı, renkli turistik bir mekandır. Buket şeklindeki çiçeklerin yanı sıra ev bitkileri, tohum çeşitleri ve bahçe malzemeleri de pazarda bulunabilir. Çiçek Pazarı ’nda botlar üstünde on beş tane çiçekçi dükkanı bulunmaktadır. Özellikle yeni yıl döneminde farklı çiçek, süsleme ve hediyelikleri ile mutlaka görmeniz ve alışveriş yapmanız gereken yerlerden biridir.