Montmartre Tepesi, Paris manzarasını en güzel izleyebileceğiniz Paris’in en ünlü tepesidir. Montmartre Tepesi üzerinden Paris manzarasını doyasıya seyredebilir, tepede bulunan Sacre Coeur Bazilikası‘nı gezebilir ve alanda bulunan ressamlara portrenizi yaptırabilirsiniz.
Paris’te birçok turizm acentası Montmartre Tepesi ‘ne özel tur düzenliyor. Dilerseniz bu turlara katılarak dilerseniz de bireysel olarak bölgeyi gezebilirsiniz. Montmarte Tepesi’ni gezebileceğiniz çok güzel bir seçenek var: Little Train of Montmartre yani Montmartre’nin minik treni. Bölgeyi baştan sona gezen Montmartre Treninde tur yaklaşık 40 dakika sürüyor ve ücreti yetişkinler için 6 Euro. Biletinizi atmazsanız gün içinde treni tekrar tekrar trene binebiliyorsunuz.
Montmartre Tepesi Hakkında Bilgiler

Montmartre Tepesi, Paris’in kuzeyinde 18. bölgede bulunan bir tepedir. Burası Paris Ressamlar Tepesi olarak da bilinmektedir. Montmartre üzerindeki en ünlü yapı ise şüphesiz ki Sacre Couer Bazilikası‘dır. Ayrıca dünyaca ünlü kabere Moulin Rouge‘da Montmartre bölgesinde bulunmaktadır.








Yüksekliği 130 metre olan Montmartre Tepesi, Paris’in muhteşem manzarasını seyredebileceğiniz en güzel konumlardan birisidir. Ressamlar Tepesi olarak da bilinen Montmartre de birçok sokak sanatçısı eserlerini burada yapmaktadır. Dilerseniz sokak sanatçılarına kendinizin her çeşitte (kara kalem, karikatür, yağlı boya vs) portrenizi yaptırabilirsiniz.
Geçmişten günümüze gelen bir çok dünyaca ünlü sanatçının Montmartre Tepesi üzerinde stüdyoları bulunmaktadır. Montmartre üzerinde çalışmış ressamlardan bazıları: Pablo Picasso, Salvador Dalí, Claude Monet, Vincent van Gogh ve Amedeo Modigliani.
Montmartre Tepesi’ne Ulaşım

Montmartre Tepesi’ne yukarıda da belirttiğim gibi metro hattı üzerinden “Anvers” ve “Pigel” durakları üzerinden ulaşabilirsiniz. Metro durakları Moulin Rouge‘a yakın fakat Sacre Coeur‘a uzak konumda . Metro ile bölgeye ulaştığınızda tepeye çıkmak için 2 seçeneğiniz var. Finiküler ile ya da yazının başında tanıttığım Montmartre Treni ile tepeye ulaşabilirsiniz. Bölgeye metro ile giderseniz önce Mouling Rouge’u gezebilir daha sonra Montmartre Treni ile bölgeyi eğlenceli bir şekilde baştan aşağıya gezebilirsiniz. Montmartre Treninde tur yaklaşık 40 dakika sürüyor ve ücreti yetişkinler için 6 Euro.