Galeries Lafayette 19. yüzyılda Paris’te kurulan ünlü alışveriş merkezidir. Boulevard Haussmann’da bulunan alışveriş merkezi her yıl milyonlarca kişi tarafından ziyaret edilir. On katlı yapının cam ve demirden yapılmış kubbesi de oldukça görkemlidir.
Galeries Lafayette içerisindeki mağazalarda ünlü markaların son moda elbiseleri, takı çeşitleri, ev ürünleri ve kozmetik ürünler bulunabilir. Fiyatlar orta halli ziyaretçiler için biraz fazla gelebilir.
1893 yılının Aralık ayında Theophile Bader ve Alphonse Kahn kuzenler dikiş malzemelerinin satıldığı bir dükkan açtılar. Dükkanın adı “Aus Galeries Lafayette” idi. İsmini bulunduğu nokta olan “rue La Fayatte” den alıyordu. Sonrasında Bader ve Kahn kendi moda ürünlerini satmaya başladılar. Mağaza, cadde üzerindeki birçok dükkanın alınması ve farklı ürünlerin satılmaya başlaması ile genişlemeye başladı.
1905 yılında Bader, Fransız mimar Georges Chedanne ile binanın yeni tasarımı hakkında görüştü. Plan aşaması 1907 yılında tamamlandı. Birkaç yıl sonra Galeries Lafayette bugün bildiğimiz haline dönüştürüldü. “The Grand Magasin” resmi olarak 1912 yılında açıldı. Yapının en çarpıcı kısmı Chanut tarafından yaratılan cam ve demirden yapılan kubbesiydi. Yapıya “The Grand Magasin” ismi bu kubbe nedeniyle verildi.
Galeries Lafayette 1916 yılında küçük mağazalar ile Fransa’nın diğer şehirlerine yayılmaya başladı. Nice ve Nantes’te açılan mağazaların ardından 1996 yılında Berlin’de de şube açarak ülke dışına çıktı.
1855 yılında Grands Magasins Louvre açılmıştır. Sonrasında Grands Magasins du Printemps ve Samariteine takip etmiştir. Ünlü markaların bulunabileceği şık Galeries Lafayette’nin 2009 yılında bir milyar Eurodan fazla satış yaptığı kaydedilmiştir.
Alışveriş merkezi içerisinde “Lafayette Gourmet” adı verilen bir yiyecek kısmı da bulunur. Hem alışveriş yapanlar hem de ziyaretçiler için dinlenip bir şeyler yemek için güzel bir seçenek olabilir.
Galeries Lafayette Ulaşım & Ziyaret Saatleri

Alışveriş merkezine Chausse d’Antin La Fayatte metro durağında inerek ulaşabilirsiniz.
Pazartesi – Cumartesi günleri 09.30 – 19.30 saatleri arasında, Perşembe günleri 09.30 – 21.00 arasında ziyaret edilebilen alışveriş merkezi Pazar günleri ise kapalıdır.