Günün Sözü DamlaPenia.
Her şey neye layıksa ona dönüşür. -Mevlana
Etiket Listesi

Like Tree1Beğeniler
  • 1 Post By Jön TüRk
Seçenekler
Seçenekler
Stil
Jön TüRk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik tarihi
14 Şubat 2015
Bulunduğu yer
Başkent
Mesajlar
33.815
Seslenildi
2159 Mesaj
Etiketlendi
342 Konu

Standart St. Michael and St.Gudula Cathedral

21 Nisan 2015
1

St. Michael and St. Gudula Cathedral Brüksel’de bulunan bir Katolik katedralidir. Treurenberg Tepesi’nde yer alan Katedral köklü bir tarihe sahiptir.
St. Michael and St. Gudula Cathedral , Belçika’nın milli kilisesidir. Kraliyet ailesine ait düğün ve cenaze merasimleri burada düzenlenmektedir. 12. yüzyıldan kalma olan kilise katedral statüsüne ancak 20. yüzyılda kavuşmuştur.
Günümüzde katedralin bulunduğu alanda 8. yüzyılda St. Michael’a ithaf edilen bir şapel bulunduğuna inanılıyordu. Sonrasında 11. yüzyılda aynı yere Brabant Dükü II. Lambart tarafından bir kilise inşa edilmiştir. 1047 yılında buraya St Gudula’nın kutsal emanetleri getirilmiştir ve kiliseye St. Michael and Gudula adı verilmiştir. 13. yüzyılın başında I. Henry tarafından yenileme çalışmaları başlatılmıştır. Bu dönemde Belçika’da gotik mimarinin etkileri gözükmekteydi. 1225 yılında başlayan çalışmalar nerdeyse 300 yıl sürdü. Yenileme ve genişletme çalışmaları gotik öğeler içererek gerçekleştirildi.
St. Michael and St. Gudula Cathedral’ın iç dizaynı bu kadar ünlü gotik bir katedralden beklenildiği kadar etkileyici değildir. Binanın sütun ve duvarlarının daha iyi işlenmiş olması beklense de mimari açıdan pek başarılı bulunmamıştır. Victor Hugo bu katedrali gotik tarzın en sade temsilcisi olarak tasvir etmiştir.
Katedral içerisinde görülebilecek önemli parçalardan biri batı tarafında yer alan İmparator I. Charles’ın bağışladığı kıyamet sahnesi işlemesidir. Ayrıca 18. yüzyıldan kalma Henri Francois Verbruggen imzalı tahta barok süsleme de görmeye değerdir.
St. Michael and St. Gudula Cathedral içerisinde küçük bir müze de bulunmaktadır. Katedrale ait değerli eşyaların sergilendiği bu müze de katedrali daha zengin hale getirmektedir.
St. Michael and St. Gudula Cathedral Ziyaret Bilgileri

St. Michael and St. Gudula Cathedral girişi ücretsizdir. Katedral Pazartesi – Cuma günleri 07.00 – 18.00, Cumartesi günleri 08.30 – 18.00 (ziyaretler sadece 08.30 – 15.30 arasında) ve Pazar günleri 08. 30 – 18.00 (ziyaretler sadece 14.00’den sonra) saatleri arasında açıktır. St. Michael and St. Gudula Cathedral’ine metro ile ulaşabilirsiniz. Parc ya da Gare Centrale duraklarından birinde indikten sonra 10 dakika yürümeniz gerekmektedir.



Almi bunu beğendi.
Bunu hiç unutma Evlat ! Batı hiçbir zaman uygar olmamıştır ve bugünkü refahı;devam edegelen sömürgeceliği ,döktüğü kan,akıttığı gözyaşı ve çektirdiği acılar üzerine kuruludur . . .

Aliya İzzetbegoviç


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.



To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

Almi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik tarihi
31 Mart 2015
Mesajlar
10.349
Seslenildi
962 Mesaj
Etiketlendi
187 Konu
Ruh Hali
Sersem
Standart Cevap: St. Michael and St.Gudula Cathedral
27 Nisan 2015
2
Paylaşım için teşekkürler.
"Bütün bu şeraitten daha elîm ve daha vahim olmak üzere,
memleketin dahilinde, iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet
ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler."
Konuyu 1 kişi okuyor. (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 
Seçenekler
Stil

Benzer Konular
Konu
Konuyu Başlatan
Forum
Cevaplar
Son Mesaj
5651 sayılı yasaya göre forumumuzdaki mesajlardan doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.