Günün Sözü DamlaPenia.
Her şey neye layıksa ona dönüşür. -Mevlana
Etiket Listesi

Like Tree1Beğeniler
  • 1 Post By Blackheart
Seçenekler
Seçenekler
Stil
Damla - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik tarihi
15 Aralık 2014
Bulunduğu yer
İzmir.
Mesajlar
45.994
Seslenildi
8367 Mesaj
Etiketlendi
235 Konu

Yni Sülün Osman’a taş çıkartan satış

13 Ocak 2021
1

Sülün Osman’a taş çıkartan satış


Makina Kimya Endüstrisi (MKE) tarafından Jandarma Genel Komutanlığı’ndan devralınan hurda kamyonetlerin satışı, binek otomobil olarak yapıldı. Hurda kamyonetler otomobil olarak gösterilince KDV, yüzde 18 yerine yüzde 1 olarak kesildi.

Makina Kimya Endüstrisi (MKE) tarafından Jandarma Genel Komutanlığı'ndan devralınan hurda kamyonetlerin satışı, binek otomobil olarak yapıldı. Hurda kamyonetler, otomobil olarak gösterilince KDV, yüzde 18 yerine yüzde 1 olarak kesildi.
CHP İzmir Milletvekili ve KİT Komisyonu üyesi Atila Sertel, “Kurum 1.4 milyon TL zarara uğradı. Bir dönemin ünlü dolandırıcısı Sülün Osman'a dahi taş çıkartacak bu satış ile, 1301 adet aracı hurda olarak alan firmalardan 1.4 milyonluk KDV farkı geri istendi ancak olumsuz cevap alındı. MKE prestij kaybına uğrarız diyerek alıcı firmalara dava da açmadı, 1.4 milyon TL bilançoya zarar olarak geçirildi” dedi. Sertel yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Sayıştay'ın 2019 yılı raporuna göre Jandarma Genel Komutanlığı'ndan devredilen bazı araçların satışında, araçların ‘binek otomobil' olarak değerlendirildiği ve yüzde 1 KDV hesaplandığı, ancak araçların ‘Kamyonet' vasfında olduğu bu nedenle yüzde 18 KDV hesaplanması gerektiği belirtiliyor. Bu satış nedeniyle 2015-2016 hesap dönemine ait 723 bin TL ile 2017-2018 hesap dönemine ait 692 bin 637 olmak üzere toplam 1 milyon 415 bin 642 TL KDV farkı bilançoya faaliyet dışı zarar olarak geçirilmiş. Olayın vergi denetiminde ortaya çıkmasıyla, hurda araçları alan firmalardan 1.4 milyonluk KDV farkı tahsil edilmesi için girişimde bulunulmuş ancak alıcı firmalar yüzde 18 KDV uygulansaydı daha düşük teklif vereceklerini bu nedenle ödeme yapmayacaklarını bildirdi. MKE de bu kişilere dava dahi açmıyor. 1.4 milyon TL de faaliyet dışı zarar olarak bilançoya eklendi.”


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.



Years and years.
Blackheart - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik tarihi
12 Ekim 2019
Bulunduğu yer
İstanbul
Mesajlar
440
Seslenildi
47 Mesaj
Etiketlendi
10 Konu
Standart Cevap: Sülün Osman’a taş çıkartan satış
14 Ocak 2021
2
Aslında Sülün Osman tarzı bir dolandırıcılık hikayesi değil bu dolandırıcılık hikayesi. Daha çok evrakta sahtecilik işlemi ile devleti dolandırmaya çalışmışlar. Umarım söz konusu dolandırıcılar cezasını çeker.

Bu arada Sülün Osman demişken kendisinin savunması hayli ilginçtir.

''Ben, beni dolandırmaya çalışan insanları dolandırdım aslında. Kuyumcunun önüne 1000 TL değerinde bileziklerle geliyorum. Akşam vakti , kuyumcu kapalı. Acilen nakit paraya ihtiyacım olduğunu, karımın hasta olduğunu ve 1000 TL değerindeki altınları 300 TL'ye bırakacağımı söylüyorum. Bu müşkül durumumdan yararlanmaya çalışan adam bilezikleri benden 300 TL'ye alıyor ve 10 dakika içinde parasını 3'e katladığını düşünüyor. Sabah kuyumcuya gidince de bileziklerin sahte olduğu ortaya çıkıyor ve gidip beni şikayet ediyor. Kimse o adama, '1000 TL'lik bilezikleri 300 TL'ye alabileceğini düşünmen ve o adamın kötü durumundan yararlanmaya çalışman hata değil mi?' diye sormuyor. Yani anlayacağınız ben ömrüm boyunca sadece beni dolandırmaya çalışan potansiyel dolandırıcıları dolandırdım. Beni dolandırmaya çalışmamış kimseyi dolandırmadım.''
Dreamer bunu beğendi.
Konuyu 1 kişi okuyor. (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 
Benzer Konular
Konu
Konuyu Başlatan
Forum
Cevaplar
Son Mesaj