Araştırmaya göre erkeklerde centilmenliğin lafta kaldığı ortaya çıktı.

İsveç'te 2 bilimadamının yaptığı araştırmaya göre, erkeklerin bencil tavrı yüzünden deniz kazalarında ölenlerin çoğunu kadınlar oluşturuyor.

ÖLENLERİN ÇOĞU KADIN

Bu sonuca, İsveç Uppsala Üniversitesinde yapılan ve 1852-2011 yılları arasında meydana gelen 18 deniz kazasıyla ilgili araştırma ile ulaşıldı. Araştırmaya göre bu kazalarda ölen 15 bin kişiden çoğunu kadınlar oluşturuyor. Zira kaza anında erkekler eşlerini, sevgililerini bırakıp sandallara atlıyor. Rakamlar da erkeklerin konu hayat memat meselesi ise bencil davrandığını doğruluyor. Sözkonusu kazalarda kadınlarda hayatta kalma oranı yüzde 17 virgül 8 iken, erkeklerde bu, yüzde 34 buçuğa ulaşıyor.

TİTANİK İSTİSNA

Denizde felaket anlarında erkeklerin, hayatta kalma güdülerinin centilmenlik duygularının önüne geçtiği belirtildi. 82 sayfalık araştırmaya göre, 100'üncü yıldönümü anılan Titanik faciası, bu kazalar arasında bir istisna teşkil ediyor.

Titanik'te kaptanın, filikalara önce kadınları bindirmesi, bu kuralı ihlal eden erkeklerin vurulması talimatını vermesi sayesinde, gemideki erkeklerin yüzde 20'si, kadınların da yüzde 74'ü kurtulmuştu.