Estetik Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op.Dr. Fatih Dağdelen, erkekler için estetik takvimi hazırladı!


Erkeğin imajını bütünleyen en önemli aksesuarı saçlarıdır. Zaman içinde ya da kalıtsal olarak kaybettiği saç erkek için aynı zamanda genç görünüşünün de garantisidir. Saçıyla beraber kaybettiği yılları kazanmak isteyen erkeklerin en sık başvurduğu uygulama saç ekimidir. 40'lı yaşlardan sonra ise fit görünmek için karın-bel çevresindeki yağlarından kurtulmak ister.
Kadın makyaj, takılarla görselliğini zenginleştirme şansına sahipken erkek bu konuda daha kısır kalır. Kadınlar takıp-takıştırır. Küpesiyle-yüzüğüyle, makyajıyla imajını destekler. Yıllara durdurmak için erkeğe oranla destek alabileceği daha çok seçenek vardır. Erkeğin ise en büyük aksesuarı saçıdır. Erkek için saç; yaşın göstergesi, imajının destekçisidir.
Erkek için saç yaşının barometresidir...
Kelleşmeye başlayan ve çevresinde saçlı insanları gören erkek otomatik olarak "Saçlarıma yeniden kavuşmak için ne yapmam gerek" sorusunu kendisine sormaya başlar. Gençlik yıllarının özlemiyle çare aramaya başlar. Saçıyla beraber kaybettiği yılları kazanmak isteyen erkeklerin en sık başvurduğu uygulama saç ekimidir.
40'lı yaşlardan sonra fit görünmek isteyen erkek...
Özellikle 30'lu 40'lı yaşlardan sonra vücut imajlarında daha fit görüntü isteyen erkekler karın ve bel yağlarından kurtulmak ister. Boğazına düşkün biraz da içkiyi seviyorsa beraberinde hareket azlığı var ise otomatik olarak erkeğin karın-bel bölgesinde bir yağlanma oluşur. Kadınlardaki gibi erkeklerde basen olmaz. Erkek karın ve belde toplanan yağdan kurtulmak biraz daha fit, biraz daha enerjik, biraz daha performansını yükseltmek için 40'lı yaşlardan sonra bir estetik plastik cerrahın kapısını çalar.