Erkek Cildinin Düşmanları

Eğer kendinize özen gösteren bir erkekseniz cildinize de özen gösteriyorsunuz demektir. Ama ne yapsanız da sabah uyanıp aynada kendinize baktığınız zaman yüzünüzde istediğiniz güzelliği göremiyor musunuz? Her baktığınızda yorgun bir yüz ifadesi, derinleşmiş çizgiler, görüntünüzü bozan sivilcelerle mi karşılaşıyorsunuz?
Canınızı sıkan bu cilt sorunları nereden kaynaklanıyor?

-yetersiz uyku
Uyku hem genel sağlık açısından hem de cilt sağlığı açısından çok önemlidir. Cilt de buna dahil tüm vücut uyku esnasında dinlenir ve hücreler kendilerini yenileme sürecine girer. Yetişkin bir insanın sekiz saat uyuması gerekir. Bu nedenle, eğer geç yatılmışsa uykusuz bir gecenin ardından grileşmiş yorgun ifade cilde yansır. Bu izleri yok etmek için sabah yüzü soğuk suyla yıkamak gerekir. Soğuk su, ciltteki kan dolaşımını harekete geçirir ve cilde iyi gelir. Soğuk suyla yıkayıp kuruladıktan sonra hafif bir nemlendirici sürmek iyi gelir.

-İçki ve sigara kullanımı
Her ikisi de cildi tahrip eden alışkanlıklardır. Cilt yaşlanmasını hızlandırırlar. Ayrıca sigara içmek ağız kenarlarında kırışıklık oluşmasına sebep olur. Mümkün olduğunca bu iki alışkanlıklardan uzak durmak en doğrusu olacaktır.

-Sivilcelerle oynamak
Sivilcelerle oynamak, patlatmaya çalışmak enfeksiyona sebep olur ve sivilcelerin cildin her yerine yayılmasını sağlar. Sivilcelerle oynamak yerine, antiseptik sürmek sorununun büyümesine engel olur.

-Makyaj temizlemeden yatmak
Eğer cildinize makyaj yapan bir erkekseniz, makyajınızı temizlemeden yatmak cildiniz için büyük tehlikedir. Makyaj kalıntıları cildi tıkayarak nefes almasını önler. Gözlerde kalan artıklar ise göz iltihabına sebep olabilir.

-Yüzü ovmak ya da aşırı fırçalamak
Yüzdeki ölü deriden kurtulmak için piyasada satılan tozlar ve diğer ürünler cilde kaba gelip tahriş edebilir. Erkek ya da kadın olsun, tahriş ve deformasyonu önlemek için cilde nazik davranmak gerekir.

-Yanlış beslenme
Eğer beslenmeye dikkat edilmiyorsa, vücuda cilt için gerekli olan maddeleri alamıyorsunuz demektir. Beslenmeye dikkat etmek ve ultraviyole ışınlarından uzak durmak gerekir.

-Çok sıcak suyla yıkamak
Çok sıcak su cildi kurutarak dokuları zedeler. Bu nedenle yüz yıkanırken, suyun kaynar derecede olmamasına dikkat etmek gerekir.
Cilt sağlığı için altın değerinde kurallar

-Yüze elastikiyet kazandırmak ve yüz kaslarını geliştirmek için yüz jimnastiği yapın
-Konuşurken fazla mimik hareketi yapmamaya özen gösterin. Çünkü ilerleyen yıllarda mimik izleriniz çizgi olarak yüz ifadenize oturur.
-Yüzünüzü nemlendiricisiz bırakmayın ve masaj yaparak sürün.
-Her gün en az 1.5 litre su tüketin.
-Dengeli beslenmeye özen gösterin. Beyaz et ve balık yiyin. A, C ve E vitaminlerini almaya özen gösterin.
-Göz çevresindeki hassas deriyi özel krem kullanarak çizgilerden koruyun.
-Yaz aylarında güneşte kalmaktan kaçının.
-Günde en az 1 saat temiz havada yürüyüş yapın.
-Hava kirliliği ve yoğun trafik olan bölgelerden uzak durun.
-Mümkün olduğunca yüz ve vücut temizliğine özen gösterin.