Sina Koloğlu bugünkü köşesinde Kenan İmirzalıoğlu'nun yeni projesi Fatih'i yazdı. "Fatih’in ‘dünya çapında bir tarihi dizi’ kategorisinden listeye girmesi şart" dedi.


Milliyet'ten Sina Koloğlu'nun yazısı...
"Acaba ‘Fatih’ dizisi için bu sezon erken mi?” diye düşünmeye başlamıştım. Bir ‘Fatih’ dizisi tecrübemiz mevcut (!) Kenan İmirzalıoğlu, marka bir isim. ‘Fatih’in ‘dünya çapında bir tarihi dizi’ kategorisinden listeye girmesi şart. Askeri başarısının yanı sıra düşünceleri, kişiliğiyle tarihteki farklılığı nasıl ekrana gelecek? Hangi ‘pencereden’ verilecek? Ve tabii tüm bunların dışında, bir Fatih portresinde Kenan İmirzalıoğlu imzası olacak. Bir haber, yukarıdaki sorumu yazıya dökmeme neden oldu. Dizinin aralıkta ekrana geleceği yazılmış. ‘İşte Kenan İmirzalıoğlu’nun Planı’ diye bir haber, Pazar Postası’nda yer aldı. Haberden anladığım, İmirzalıoğlu çalışmalara başlamış. Bu sektörün deneyimli bir ismiyle konuyu konuştuk. “Ön hazırlıklar 1.5 yıl öncesinden başlamışsa, tamam buna lafım yok. Yapıma hazırlık için gereken zaman tanınmış diyebiliriz” dedi.

İmirzalıoğlu, ‘Cingöz Recai’ gibi kendi başına önemli bir karakteri canlandırdığı filmini Ağustos'ta tamamladı. Bir süre dinlendi, şimdi ‘çalışmaya başladı’ haberleri çıkıyor. ‘Fatih’, ‘Cingöz Recai’ gibi bir filmin ardından ekrana gelecek ‘sezonun en iddialı dizisi’nin ötesinde bir yapım ya da öyle olmalı. ‘Fatih’ bu sezon değil, ekibin bir yıl daha çalışıp, piyasaya sunması gereken bir diziydi diye düşünüyorum. Umarım yanılırım. Açık kapı, Kenan İmirzalıoğlu markasının, ciddi karşılığı vardır. Disiplini ve ciddiyeti konusunda şüphem yok. Ama bazen bir proje, oyuncunun da ötesine geçebilir. SİNA KOLOĞLU / MİLLİYET