Kısmetse Olur, Murat ve Mehtap ilişkisi evde bir türlü inanılmayan ilişkilerden. Kızlar evi de erkekler evi de Mehtap’ın Murat’a karşı bir şey hissetmediğini iddia ediyordu. Bunun yanı sıra bugün yaşananlar arasında Melis’in de Mehtap’ı evde kalmak için kullandığıyla ilgili bir iddiası bulunmakta.

Murat ve Mehtap Salı gününün çifti denilebilir. Çünkü Salı günü aile günü ve bugün Kısmetse Olur evini Murat’ın annesi ziyaret etti. Önce kızlar evinde ağırlanan anneye Melis “Mehtap ile Murat biterse, Mehtap ile Duygunun olmasını ister misiniz?” sorusunu yöneltti. Bu soruya karşılık “kendileri bilirler” cevabını veren annenin cevabı Mehtap’ı rahatsız etti.



Murat’ın annesi ayrıca kızlara Mehtap yüzünden Murat’ı elemeyin demesi Mehtap’ın aklına kuşku düşürdü. Öğleden sonra Murat ile erkekler evinde konuşma imkânı yakalayan Mehtap; Murat’a annesinin bu sözünün hesabını sordu. “Annene sen mi söylettin?” diyen Mehtap’ın sorusunun karşısında Murat şaşırmışa benziyordu.

Bütün bu sorunların haricinde Murat – Mehtap ilişkisinde bir başka sorun da Mehtap’ın ailesinin Murat’ı istememesi yönünde. Mehtap henüz Murat ile net bir konuşma yapmasa da anlaşılan o ki; bir karar vermeye çalışıyor. Ayrıca Mehtap’ın bu tutumu Murat’a karşı hislerinin yalan olmadığını da göstermekte.