Galatasaray League of Legends Takımı yeni koçu Danimarkalı Daniel Kristian Vorborg oldu.

Şampiyonluk Ligi Kış Mevsimi'ne Hollandalı koç Ruben Korte ile başlayan sarı kırmızılılar, koç değişikliğine giderek UE LCS'de de daha önce görev alan deneyimli isim Daniel Kristian Vorborg'u göreve getirdi.

Daha önce G2 takımında menajerlik de yapan Vorborg, Huma ve Euronics Gaming takımlarında da görev almıştı.

EU LCS ekiplerinden Splyce'taki başarılı performansı ile dikkat çeken Vorborg, "Galatasaray'dan teklif aldığımda çok gururlandım. Galatasaray futbolda UEFA kupası'nı benim şehrimde almıştı. Kopenhag-Galatasaray maçında da tribündeydim. Büyük bir kulüp ve burada hedef her zaman kazanmak. Bu şansa ulaştığım için çok gururluyum. Galatasaray gibi bir ailenin parçası olmak benim için bir şereftir" şeklinde konuştu.

Galatasaray ESports, Şampiyonluk Ligi Kış Mevsimi'nin 3. haftasında hafta sonu ilk olarak Team Galaktikos ile karşılaştıktan sonra, TEAM AURORA maçıyla haftayı tamamlayacak.



Galatasaray League of Legends Takımı yeni koçu Danimarkalı Daniel Kristian Vorborg GSTV'ye açıklamalarda bulundu.

Koç Vorborg'un sözleri şu şekilde:

"BASKININ FARKINDAYIM"

Galatasaray gibi bir kulüpte oynamanın tabi ki büyük bir baskısı olacaktır. Galatasaray'ın dahil olduğu her branşın, her alanın tek hedefi kazanmaktır. Üstümüzdeki baskının farkındayım. Hatta bu baskı altında daha iyi performans gösterebileceğimi düşünüyorum. Kupadan bahsetmeden önce ilk hedefimiz ligde galibiyetler almaya başlamak olmalı. Her şey adım adım şekilde yapmamız gerekli. Ama tabi ki Galatasaray'ın parçası olmanın tek amacı kupaları kazanmaktır.

"HEDEFİMİZ PLAY-OFF"

Takımımızda bireysel olarak gerçekten çok yetenekli oyuncular var. Tek eksik kısımları takım oyununu oturtmak ve oyunun bitirici vuruşunu yapmak. Bunu da oyuncularımla çalışarak play-off'a gireceğimize eminim. Bana bu şans verildiği için çok teşekkür ediyorum…