Kol germe ameliyatları vücutta çeşitli nedenlerden oluşan sarkıklık ve kırışıklıkları gidermek için yapılan estetik ameliyatlardır. Günümüzde sıklıklar yapılan bir estetik ameliyattır. Erkek veya kadın hastalarda rahatlıkla uygulanabilir. Bu ameliyat genelde liposuction ve vücut şekillendirme ameliyatlarıyla kombine yapıldığı gibi sadece kol germe ameliyatı da yapılabilir.

Kol Germe Ameliyatı

kol germe ameliyatı kol bölgesinde ki aşırı yağ ve dokuların temizlenerek fazla derinin cerrahi olarak kesilip alınması işlemidir. Kol germe ameliyatları hastanın durumuna göre lokal veya genel anestezi altında yapılır. Kol germe ameliyatları ortalama 2 saat sürer. Ameliyat esnasında herhangi bir acı hissi olmaz. Ameliyat sonrası kol bölgesinde pekte dikkat çekmeyecek şekilde bir kesi izi kalır. Bu iz dışardan ilk bakıldığında fark edilmez.

Kol Germe Ameliyatlarını her kez yaptırabilir mi

Kol germe ameliyatlarını her yaştan kişiler olabilir. Sağlık acısından herhangi bir risk taşımaz. Ameliyat öncesi kanı sulandıran ilaçlar alınmaması ve sigara tüketiminin geçiçi olarak bırakılması yeterlidir.

Kol Neden Sarkar ?

Kol sarkmaları aşırı kilo alıp verme durumlarında, yaşlanmaya bağlı olarak ve güneş altında aşırı kalmadan dolayı oluşur. Ameliyat estetik görünümü düzeltme amaçlı yapılır. Kolunda sarkıklık veya kırışıklık olan hastalarımız bu ameliyatı olmadan da normal hayatını sürdürebilirler. Dediğim gibi kol germe estetiği adından da anlaşılacağı gibi sadece estetik amaçla yapılan ameliyatlardır.

Kol germe ve liposuction

Kol germe ameliyatlarında fazla yağ ve dokusunun tahliyesi için liposuction yöntemi kullanılır. Liposuction yağ emme için gerekli bir yöntemdir. Kol germe ameliyatlarında liposuction ve germe işlemi aynı anda yapılır.

Kol Germe Ameliyatları ne kadar süre etkilidir

Kol germe ameliyatlarının net olarak ne kadar etkili olacağı hakkında net bir cevap yoktur. İnsan hayatında yaşlanma ve yer çekmini durduramadığımız için yaşlanmaya bağlı olarak sarkmalar tekrar başlayabilir. Fakat tabi ki ameliyat sonrası ortalama 5 yıl civarında bu ameliyatın geçerliliği söz konusudur. Kişinin metobolik yapısı bu süreyi yükseltebilir. Aynı zamanda hastanın bu ameliyatı olma yaşı da bu süreyi arttırabilir. Kişi eğer bu ameliyatı genç yaşta olmuş ise geçerlilik süresi de o oranda artar.

Kol Germe Ameliyatı Sonrası Yapılması gerekenler

Kol germe ameliyatı genel anestezi altında tam donanıma sahip hastane koşullarında yapılır. Ameliyattan sonrasında bölgede morarmalar olması normaldir. Bu morarmalar ortalama 2 hafta içinde geçer. Kişi bu süre içerisinde fiziksel kolu zorlayıcı hareketlerden kaçınması gerekir. Ameliyat tan 3 gün sonra duş alınabilir ve uçak yolculuğu yapılabilir.


Op. Dr. Ali Mezdegi