Ben çıkartma ameliyatları (Nevüs) günümüzde estetik açıdan ve kanser riski açısından cerrahi veya diğer metotlarla alınabilir. Bir insan vücudunda benler her yerde olabilir. Bu benler insan vücudunda 20-80 arasında ki bir aralıkta olabilir veya hiçte olmayabilir.

Bir insan vücudunda bulunan benleri temizletmek isteyebilir. Bu ben ilk bakışta görünen bir noktada ise bu benler insan psikolojisini ve estetik açıdan kötü görünüm doğurabilir. Benler genel olarak iyi huylu benler ve kötü huylu benler olmak üzere iki gruba ayrılır. Bu benlerin iyi mi yoksa kötü huylu mu olduğunun tespiti ameliyat öncesinde mutlaka tespit edilmelidir. Ameliyat öncesinde eğer ben kötü huylu ise ilerde yaşanabilecek kötü sonuçların önüne geçmek için tedbirler alınır.

Ben Çıkartma Ameliyatı Nasıl Yapılır ?

Ben çıkartma ameliyatları (Nevüs) benin etrafından benin çapının 2 katı büyüklükte etrafından bir kesi açılır. Bu açılan kesi den benin tüm katmaları ve kökü temizlenmek suretiyle alınır. İnsan Vücudunda ki benler ortalama 2 cm civarındadır. Açılan kesi de ortalama 3 – 3,5 cm civarında olacaktır. Ben boyutları değişkenlik gösterebilir. Ben daha büyük veya küçük olabilir. Fakat genel ortalaması budur.

Ben çıkartma ameliyatları (Nevüs) Sonrası iz Kalır mı ?

Ben çıkartma ameliyatı sonrasında bir kesi olacağı için mutlaka iz kalır. Bu cerrahinin temel kuralıdır. Günümüzde teknolojik olarak kesi atılan yerin izsiz olması hakkında bir gelişme malesef henüz yoktur. Fakat buna rağmen ben ameliyatlarında insan kedini bir k.rengi ben mi yoksa ortalama 1,5 cm civarında minik bir kesi izimi derseniz bi şekilde eski halinden daha iyi olacağı için, insan buna katlanabilir.

Ben çıkartma ameliyatları (Nevüs) Sonrası bakım

Ben çıkartma ameliyatları (Nevüs) sonrasında hasta kesinin atıldığı yeri bir gün süreyle koruması gerekir. Bu koruma fiziksel korumadır. Ayrıca o bölgeye 2 gün süreyle de su değmemesi ayrıca gereklidir. Vücuttaki özel yerler dışında ben ameliyatı sonrası pansuman bir gün sonra yapılır. Bazı bölgelerde bu süre 1 haftaya kadar uzar. Ayıca ben ameliyatı sonrası çıkarılan ben eğer kanser riski taşıdığından şüpheleniliyor ise patolojik incelemeye gönderilir.

Ben Ameliyatları Riskli ameliyatlar mı dır ?

Ben ameliyatları genelde toplumda çeşitli aslı olmayan gerçek dışı bilgilerle doludur. ben alınmasının kansere yol açacağı lazerle ben alınırsa iz kalmayacağı gibi. Ben ameliyatları ; hastanın alınacak beninin iyi incelenmesi sonrasında gerekli önlemler alınarak ve analiz edilerek doktor bu işleme başlar ise herhangi bir risk taşımaz.

Bu konuda dikkat edilmesi gereken bir şey de , bu ameliyatı yapacak olan doktorun seçimidir. Doktor ben konusunda bilgi sahibi ve daha önceden tecrübeli olması gerekir. Konusunda tecrübeli bir doktor, ameliyatı daha rahat ve çıkabilecek herhangi bir olumsuz durumda daha soğuk kanlı olacaktır.

Ben Tedavi Yöntemleri



Ben Tedavi yöntemleri olarak ilk başta cerrahi yöntemi en başa koymak lazım. Bir diğer yöntem ise lazer tekniğidir. Her iki yöntemde de ben alınan bölgede 2 cm civarında bir ameliyat izi kalır. Bu kaçınılmazdır. Kalan izin büyüklüğü veya küçüklüğü ameliyatı yapan doktorun tecrübesiyle orantılıdır. Ben teknik olarak cerrahi tekniği yani keserek almayı tercih ediyorum. Bu yöntemin bir avantajı alınan benin kanser riski taşıyıp taşımadığını patolojiye göndermek istememdir. Lazer tedavi metodunda böyle bir şey söz konusu değil.

Op. Dr. Ali Mezdegi