İple kepçe Kulak ameliyatı süre olarak 15 dk, biçim olarak herhangi bir neşter yarığı olmadan , uygulamayı bilen bir doktor için son derce kolay bir uygulamadır. Dünyada yaygın olmayan türkiye de ise bazı hekimler tarafından gerçekleştirilen bir yöntemdir.

İple kepçe Kulak ameliyatı normal klasik yönteme göre birçok üstünlükleri vardır. Bunlar ilk başta bir kesi olmamasıdır. Ameliyatta kesi olmaması iz kalmayacağı anlamına gelir. Bu da estetik dünyasını yakından takip eden hastalarımız için önemli bir detaydır. İple kepçe Kulak ameliyatı biçim olarak görsel bozuklukları gidermek için yapılır. Bir insanın kepçe kulaklı olması sağlığını kesinlikle etkilemez. Fakat dış görünüşüne düşkün hastalarımız için İple kepçe Kulak ameliyatı son derece önemli bir ameliyattır.

İple kepçe Kulak ameliyatını nasıl yapılıyor

İple kepçe Kulak ameliyatı genetik nedenlerle açılmış olan kıkırdak yapısını ip ile asılması ve buna bağlı olarak içe doğru gerdirilmesi işlemidir. Bu tarif en kaba tariftir ve okurlar içindir. Tıbbi olarak birçok detayı mevcut olup çok fazla tekniğe girerek sizi yormak istemem. Fakat bilmenizi istediğim tekniği yeni olmasına rağmen aşırı bir şekilde kullanıldığı ve sonuçlarının mükemmel olduğudur.

İple kepçe Kulak ameliyatını lokal anestezi altında ve yukarıda belirttiğim gibi 15-20 dk içerisinde bitiriyorum. Ameliyat esnasında hasta ile iletişime geçmeyi bir borç biliyorum. Ameliyat öncesi kulağının ne şekil alacağını hasta ortalama bilir. ameliyat esnasında da biten kulağı hastama gösterip fikrini alıyorum. Onun isteklerine göre ameliyatı şekillendiriyorum. Ameliyat tecrübesinin ne kadar çok olduğu tabiki çok önemlidir bu ameliyatlarda. Fakat hasta memnuniyetininin de bir o kadar öenmli olduğunu düşünüyorum.


İple kepçe Kulak ameliyatı Sonrası

İple kepçe Kulak ameliyatı sonrasında hasta 1 gün sonra iş hayatına dönebilir. 3 gün sonra duş alabilir. Kalsik teknikte ki gibi uzun beklemelere gerek yoktur. Ameliyat kansız yapılır ve ameliyat sonrası klasik teknikte ki gibi ameliyat bölgesinde şişlikler ve morluklar oluşmaz. Hasta gerçek görünümünü aynı gün kazanabilir.

İple kepçe Kulak ameliyatı Sonrası bandaj kullanımı

İple kepçe Kulak ameliyatı sonrasında gene hastalarımızın sevmediği ve kullanmaktan kaçındığı saç bandı klasik yöntemde ki gibi devamlı takılmaz. Hasta 2 hafta boyunca geceleri saç bandını takması yeterli olacaktır. Bu durumda İple kepçe Kulak ameliyatının klasik yönteme göre üstünlüklerindendir.

İple kepçe Kulak ameliyatını her kez olabilir mi

İple kepçe Kulak ameliyatını isteyen her kez olabilir. Fakat bazı hastalarımızda kıkırdak dokusunun alınması gereklidir. Bu kepçe kulak deformitesinin yoğun yaşandığı hastalarda görülür. Bu hastalarda klasik yönteme zorunludur. Bunun dışında muayene bulgularında herhangi bir problem yaşamayan hastalarım için İple kepçe Kulak ameliyatı uygundur.

İple kepçe Kulak ameliyatı sonrası kulak eski şeklini alır mı

İple kepçe Kulak ameliyatı sonrasında kulakların eskiye dönem olasılığı yüzde 2 nin altındadır. Bu çok nadiren yaşanan bir durumdur. Dikişlerin atması hastanın fiziksel şartları zorlaması ile de alakalı olabilir. İple kepçe Kulak ameliyatı sonrasında hasta ameliyatlı bölgeyi mutlaka fiziksel şartlara karşı deformasyon ve travmalara karşı korumak zorundadır.

İple kepçe Kulak ameliyatı sonrası iş hayatına dönme süresi

Ameliyat küçük veya büyük olsun fark etmez. Yapılan her ameliyat sonrası hastanın mutlaka 1 gün süreyle hastanede kalmasını ve 1 hafta süreyle dinlenmesini tavsiye ediyorum. Fakat bu ameliyat küçük bile sayılamayan bir müdahale olduğu için hasta 1 gün süreyle evde dinlenmesini istiyorum. Ertesi gün hasta işine geri dönebilir.

İple kepçe Kulak ameliyatı Çok pahalımıdır

İple kepçe Kulak ameliyatı teknik olarak her doktor tarafından bilinmeyen ve aslında bilmeyen içinde epey riskli ve zor bir ameliyattır. Ameliyat sonrasında 1 hafta sonra ilk 1 ay sonra da 2. kontrolünün yapılması şarttır.


Op. Dr. Ali Mezdegi