Nd-Yag lazer çok uzun yıllardır tıbbın farklı alanlarında çok yaygın olarak kullanılmaktadır. Lazer ışının gücü ve süresi değiştirilerek sanki farklı bir lazer tedavisi gibi birbirinden çok farklı sorunların giderilmesinde ve tedavisinde çok iyi sonuç alınmaktadır.

Lazer Genesis Nd- Yag lazer kullanımında cilt tedavilerin için en ileri uygulamaya verilen addır. Lazer genesis tedavisinin püf noktası lazer ışının enerjisinin çok hızlı ve kontrollü olarak, cildin 2. tabakasına ulaştırılmasıdır.

Etki Mekanizması

Cildimizin 3 tabakadan oluşur ( Epidermis, Dermis (üst dermis ve alt dermis), Cilt altı)

Lazer GENESİS 2 etki mekanizması vardır.

Lazer enerjisi üst dermiste kollajen liflerinin yeniden çoğalmasını ve kaliteli kollajen miktarın armasını sağlar. Ancak cildin en üst tabakasını koruduğu için tedavi sonrası cilde yara, soyulma ve kızarıklık oluşmaz.

Cildimizde Kapiller damarların sayısının artması yüzün kırmızı görünmesine neden olur. Kapiller damarların sayısını azaltarak yüzdeki kızarıklığın azalmasını sağlar.

Tedavide Kullanım Alanı

Çeşitli cilt sorunlarının tedavisinde:

Lazer GENESİS işlemi ise cildin orta tabakasındaki değişiklikler nedeni ile oluşan yaşlılık belirtilerini, cildin yaşlanması ile ortaya çıkan yılların oluşturduğu sorunları gidermek için kullanılan özel bir teknolojidir. Ayrıca Cilt de daha önceden çeşitli sorunlar nedeni ile oluşmuş sivilce izleri, izler, büyük gözenekler, ince kırışıklıklar ve cildinizdeki pürüzlerin düzeltmesinde tek başına ya da diğer tedavilerle bir arada kullanılır. Cildin aktive edilmesinde kullanılabilecek tek lazer tedavisidir.

Yüzde Yaygın Kızarıklık tedavisinde:

Yüzde oluşmuş yaygın kızarıklık veya yanakların gül rengindeki görünüm, yüzdeki ince kılcal damarların genişlemesi ile oluşur. En sık etkilenilen bölgeler burun, alın ve yanaklardır. Yaygın kızarıklık (rozasea) denilen bir cilt hastalığıdır veya kalıtımsal olarak ta oluşabilir. Lazer GENESİS sorunlu bölgeyi tedavi ederek cildin düzelmesini sağlar.

Hangi Bölgeler Tedavi Edilebilir?

Lazer GENESİS yüz, boyun ve dekolte bölgesi için mükemmel seçenektir. Tüm vücutta cildin canlandırılmasında kullanılabilir. Ayrıca ameliyat ve yara izlerinin azaltılmasında etkilidir.

İşlem Esnasında Neler Hissedilir?

Hastalar işlem esnasında kendilerini oldukça rahat hissederler. Lazerin uygulama başlığı cildinizin 2 cm üzerinde ileri geri hareket ederken cilt de hafif bir sıcaklık hissedilir. İşlem sonrası hemen normal yaşama dönülür.

Tedavi Öncesi Nelere Dikkat Edilir?

Uygulama esnasında jel, buz ve anestetik kremler kullanılmaya gerek yoktur. Sadece yüzünüzde uygulamış olduğunuz makyaj ve varsa nemlendirici veya diğer kremler temizlenir.

Kimler Lazer GENESİS Tedavisinden Faydalanamazlar?

Gebeler, son 3 aydır Roacutane tedavisi almış olanlar, kontrolsüz şeker hastaları tedavi için uygun adaylar değillerdir.

Kaç Tedaviye İhtiyacım Vardır?

Tedavi sayısı doktorunuzun kontrolü ile belirlenecektir. Ortalama 6 seans olacaktır. Seans araları yine durumunuza göre veya destekleyici diğer tedavilere ayrıca belirlenecektir. Seans arası genelde 3 haftadadır.

Tedavinin Herhangi Bir Riski Var mıdır?

Hiçbir riski yoktur. Kayda değer bir yan etki bu güne kadar bildirilmemiştir. Tam olarak güvenli ve etkili bir tedavidir. Ancak güneş alerjisi olan hastalarda kızarıklık bir gün kadar sürebilmektedir.

Lazer Genesis Tedavisi İle Cildimde Ne Gibi Düzelmeler Beklenir?

Lazer GENESİS 4–5 seans sonra cildinizin daha genç, daha parlak görünmesini sağlar. Yaşlanmaya bağlı oluşmuş olan güneş hasarları ve izlerin düzelmesine yardımcı olacaktır. Cildinizdeki küçük kusurlar düzelecek, gözenekler küçülecektir. Her tedavide oluşacak hafif değişiklikler tedavi sayısının artması ile gözle görünür hal alacaktır.

Osman Şenel