DBotoks Enjeksiyonu





DBotoks, Clostridium botulinum bakterisinden üretilen bir toksindir. Enjekte edildiği bölgedeki kas aktivitesini durdurur, geçici bir felç durumu oluşturur. Kas donup kalır, deri kasılmaz. Bu sayede mimiklere bağlı oluşan kırışıklıklar aza indirgenir; çizgilerin derinleşmesi ve yer etmesi engellenir ve de yeni kırışıklık oluşumu kontrol altına alınır. DBotoks aynı zamanda aşırı terleme, istemsiz diş gıcırdatma ve çene sıkma ile bazı migren türlerinin tedavisine de yardımcı olur. Diş gıcırdatmaya bağlı çene şeklinin değişmesi durumunda yüz ovalinin geriye döndürülmesinde son derece etkili olabilmektedir.

DBotoks dinamik kırışıklıklarda; yani alın bölgesi, kaş arası ve göz çevresindekiler gibi mimik hareketlerine bağlı kırışıklıklarda çok iyi bir opsiyondur.

En önemli nokta bu uygulamalarda aşırıya kaçmamak ve özellikle aşırı vurgu yapan mimikleri yatıştırmaktır. Aşırı kuvvetlenmiş adaleleri Dbotokslayıp zayıflatırsak ileriye dönük fayda sağlanabilir. Düzenli kullanım kırışıklık açısından yaşlanmayı geciktirebilir veya en minimal seviyede yaşanılmasına olanak tanıyabilir.