Ultra Lipo Kavitasyon
Ultrasonik Kavitasyon Prensibi

Kavitasyon implozyon oluşana kadar mikro oyuklar(baloncuk) oluşturan ultrasound sürecidir.
kavitasyon03Devam eden implozyon sayesinde, odiposit ve hücreler arası sıvı faaliyetini uyaran baloncuklar sıvılarda basınç dalgası yayarlar, yağ hücre zarını parçalarlar.
Kavitasyon basınç dalgası odiposit içindeki trigliserid içeriğine ve emülsiyon bozulmasına neden olur. Serbest yağ asitleri endojen süreçleri olarak atılırlar.
30-70 KHz arasında belirli aralıktaki ultrasonik dalgalar kavitasyon etkisi yaratabilirler..
32 ve 43 KHz arasında ultrasonik kavitasyon dalga boyu ve güvenli olarak lokal yağları yok etmektedir.

Özellikler
Anestezisiz Non Invaziv uygulama
Tamamen güvenli etki, Ağrısız
15~20 dk. Kısa tedavi süresi ile uzun süreli kalıcı etki
2 aplikatör ile hedef bölgeyi tedavi etmeye uygundur
Otomatik pulse opsiyonu ile tedavi kolaydır
Çok yönlü uygulama ve portatif ölçüsü ile taşınabilir

Ultrakavitasyon Liposuction’dan hangi özellikleri ile ayrılır? Avantajları nelerdir?

Zaruri olarak liposuction veya abdominoplasti (karın germe) denilen yöntemleri gerektiren durumlar dışında, ameliyatsız çözüm arayan kişiler için bilimsel bir alternatiftir.


Ultra kavitasyon Avantajları:


Güvenli, ağrısız, non-invaziv
Kullanım rahatlığı •
Selülit ve Yağ parçalamada etkili

Erkeklere de bu uygulamalar yapılabilir mi?

Erkeklere uygulama rahatça yapılabilir. Bu sistemde erkek, kadın ayrımı yoktur.

Sonuçları görmek için ne kadar süre geçmeli ve bu arada neler yapılmalı?

Özel bir diyet, spor takviyesi gerekmemekle birlikte, nasıl olsa böyle bir uygulama yaptırdım diye fazla yemek yemek kaybedilen yağlara yenisini ekler. Bazen bu yanılgıya düşüldüğünü görmekteyiz. Yine de serbestleşen yağ asitlerini harcamak ve yenilerini depolamamak için ultrakavitasyon ile hipoosmolar lipotomi ertesi, yaşa ve bedene uygun bir beslenme ve hareket etmenin dışında özel bir çaba gerekmiyor.

İlk seanstan itibaren yağlı bölgede elle tutulur bir yumuşama, ardından da sertleşip küçülme hissediliyor. Gözle görülür sonuçları da 15. günden itibaren gözlenebilmektedir.

Kaç seans uygulama gerekir? Kişinin rahatsız olduğu bölgenin büyüklüğü,yoğunluğuna göre değişebilmekle birlikte 10-15 gün aralıklarla 4-8 seans uygulama yapılabilir.Birlikte yapılması gereken yardımcı uygulamalara göre bu süreler kısalabilir.


Kimlere yapılmaz?
Yüksek tansiyon, koroner kalp hastalığı, diyabet, kan koagülasyon disfonksiyon rahatsızlıkları olan kişiler.
Gebelik
Amaçlanan uygulama bölgesinde yara veya dermatit bulunması
Amaçlanan uygulama bölgesinde metal protez bulunması
Akut veya kronik hastalıklar veya ciddi patolojik değişiklikler yaşamış kişilere yapılmaz.

UltraKavitasyon Nedir ?

20 ile 70 Khz aralığında bulunan spesifik ultrason dalgalarının akustik kavitasyon etkisi yaratma özelliği vardır. Odaklanmış yüksek enerji dalgaları (akustik kavitasyon) yağ hücreleri ve selülitin intertistiyel sıvıları içinde gaz formunda mikrokabarcıklar oluşturur. Sıvıların birbirini izleyen değişim evreleri, yani genleşme (negatif basınç) ve kompresyon (pozitif basınç) sonucu yağ hücreleri şiddetle içeriye doğru patlar (çöker). Bu patlamalar (çökmeler) esnasında bir mikro saniyede 1,000 atmosferlik basınç ve 5,000 C ısı açığa çıkar. Bunun neticesinde karaciğer tarafından metabolize edilecek denatüre olmuş yağ hücreleri ve su serbest kalır.

Kavitasyon dalgaları etraf doku ve cilt yapısının korunması için palslı ve seçici olarak çalışır. Kavitasyon uygulamasında problemli cilt yüzeyine temas halinde hafifçe gezdirilerek kullanıldığı için invazif etki yaratmaz.