Örümcek ağı tedavisi, ameliyatsız gençleştirme işlemlerinden en popüler olanıdır. Örümcek ağı tedavisi diğer adı ile iple yüz germe, tek seansta uygulanan ve sonuçları anında görülebilen bir tedavidir. Bu tedavide kullanılan ana malzeme iplerdir. İpler deri altı ögelerinin yabancılık çekmeyeceği kimyada üretilen ipler ile deri altı ögeleri askıya alınır ve gerdirme ile gençlik görüntüsü sağlanır.
İple yüz germe tedavisi isiminden de anlaşılacağı gibi sarkan bölgeleri germek için yapılır. Germeye bağlı olarak bazı yerlerde çizgiler de açılır.
İple Yüz Germe Nasıl Yapılır?
Söz konusu tedavide hastanın sarkma problemi ve tipine göre yerleştirilecek olan ip tipi, boyu, kalınlığı seçilir. Cilt üzeri lokal anestezi ile uyuşturulduktan sonra sterilize edilir. Steril hale gelen cilt üzerinden ipler deri altına yerleştirlir. Kullanılacak olan ip ve gerilecek bölgeye göre iplerin yerleştirilme şekli değişir. İşlem tamamlandıktan sonra cilt üzeri tekrar sterlize edilir. Koruyucu kremler sürülür ve soğuk uygulamsı yapılır. Tedaviden sonra hasta günlük yaşantısına geri dönebilir. Çünkü bu uygulama bir ameliyat değildir.

İple Yüz Germe Tedavisinden Sonra Cilt Üzerinde Yan Etki Görülür mü?
Söz konusu tedaviden sonra bazı yan etkiler görülür. Çünkü deri hassas bir yapıdır. Görülebilecek yan etkiler genellikle kızarıklık, ödem, noktasal kabarıklıklar, morluklar şeklindedir. Eğer bunlar dışında bir yan etki söz konusu olursa doktorunuza başvurmanız gereklidir.

Örümcek Ağı Estetiği ile Nasıl Bir Görüntü Elde Edilir?
Bu tedavide, yan etkiler iyileştikten sonra ve ipler tam anlamı ile oturduktan sonra cilt daha gergin, parlak görünür. Cilt üzerinde sanki bir ışık varmış etkisi elde edilir. Sarkamalar giderilir ve böylece yüz hatları daha net ve genç görünür.
Örümcek Ağı ile Tüm Yüz Bölgesi Gerilir mi?
Bu tedavi ile uygun ip tipi, kalınlığı, boyu seçildikten sonra, üst, alt ve orta yüz olarak tüm yüz bölgesi gerilir.
Hatta, dekolte, boyun, gıdı ve kollarda da iple germe işlemi uygulanabilmektedir.

İple Yüz Germe Kalıcı Bir İşlem midir?
Hayır. Etkisi zaman içinde hafifleyerek kaybolur. Çünkü ipler deri altında emilir. Etkisi geçen tedavi tekrarlanabilir.

İple Yüz Germenin Başka Bir Avantajı Var mıdır?
Bu tedavide kullanılan ipler deri altına yerleştirildiğinden itibaren etkisi hafifleyene kadar kollajen ve elastin uyarımı sağlar. Buna ek olarak ipler bulunduğu yerde fibroz oluşturur. Bu durum deri altında destekleyici bir etki yaratır.
Örümcek Ağı Estetiği ve Diğer Estetik Tedaviler
Örümcek ağı estetiği pratik ve etkili bir çözümdür. Eğer sarkma problemi yüz germe ameliyatı gerektirecek kadar yoğun değilse iple germe yeterli olacaktır. Bunun yanı sıra yüz, boyun, dekolte bölgesinde daha genç bir görüntü hedefleniyorsa ip germe kadar pratik olan diğer estetik tedaviler de örümcek ağından bir süre sonra uygulanabilir. Bu süre görülebielcek morluk gibi yan etkilerin iyileşmesinden sonra tamamlanacaktır.
Kombin edilebilecek diğer estetik uygulamalar ise,
o Hyaluronik asit enjeksiyonu
o Botoks (botox)
o Cilt dolgusu olabilir. Detaylar için doktorunuza başvurabilirsiniz.