Günün Sözü DamlaPenia.
Her şey neye layıksa ona dönüşür. -Mevlana
Etiket Listesi

Seçenekler
Seçenekler
Stil
Cookie - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik tarihi
07 Mart 2015
Bulunduğu yer
Bursa
Mesajlar
11.353
Seslenildi
1008 Mesaj
Etiketlendi
326 Konu
Ruh Hali
Mesgul

tick Burun Estetiği Hakkında Bilinmesi Gerekenler

01 Aralık 2015
1

Burun Estetiği Hakkında Bilinmesi Gerekenler



Rinoplasti (rhynoplasty) burun ameliyatının bir diğer adıdır.Burun ameliyatları açıkteknikle ya da kapalı tekniklehastalar üzerindeuygulanmaktadır. Kapalı burun ameliyatlarında burnauygulanancerrahi kesilerinhepsiburnun iç kısmındangerçekleştirilmektedir, tip burun ameliyatlarında hastanın toparlanması açık tekniğe göre daha hızlı gerçekleşir ve burunda en ufak bir ameliyat izi kalmaz. Açık tip cerrahi burun ameliyatları kişininburnu üzerindekesi yapılırak uygulanır.
Burun ameliyatları öncesinde uzman hekimlere en çok sorulan soru canım acıyak mı dır. Burun ameliyatlarında ameliyat esnasında hastaya genel ya da lokal anestezi uygulandığından operasyon esnasından kişi herhangi bir acı hissetmez. Ameliyat sonrasında ise buruna konulan tamponların çıkarılması esnasında küçük miktarlarda acı hissedilebilir. Özellikle açık teknikle yapılan burun ameliyatlarından sonra hastanın gözkapakları ve göz çevrelerindeküçük şişlikler ile hafif düzeylerde morarmaların görülmesi normal bir durumdur. Tabi ki hastanın bünyesi ve yapılan işlemin etkisine göre kişinin yukarıda bahsedilen bölgelerinde hiçbir morarma da gözlemlenmeyebilir. Burun estetiği ameliyatının akabinde hasta aynı gün içerisinde hastaneden taburcu olabilir bu durum daha çok kapalı teknikle yapılan burun ameliyatlarında görülmektedir, hastanın bir ya da daha fazla gün burun ameliyatından sonra hastanede yattığı durumlar da daha çok açık teknikle yapılan burun ameliyatlarında gözlemlenmektedir.
Burun estetiği ameliyatlarında septumdeviasyonu olarak adlandırılan bozuklukların da giderilmesi mümkündür. Kişinin burnundaki Septumun eğriliğini düzeltmek amacıyla hastaya uygulanması gereken yegane tedavi hastanın septum bölgesinde eğriliğin tespit edilip bunun bir ameliyat vasıtası ile uzman hekimlerce düzeltilmesi işlemidir. Septoplasti olarak adlandırılan bu cerrahi teknikte hastanın burun mukozasına herhangibir zarar verilmedenhastanın eğri olan septumkemiği ve septum kısımlarında bulunan bölgelereözel bir kıkırdak desteği eklenilir. Kimi uzman cerrahlarcahastalara uygulanmakta olan tekniklerde ise kişinin burun bölgesindeki septum kıkırdaklarının tamamınınyerlerinden çıkartılması durumunda ise kişinin burun sırtında çeşitli düşmeler ve şekil bozuklukları gibi istenmeyendurumlar oluşabilir. Konusunda deneyimli ve uzman bir estetik cerrahın ellerinde hastanın bahsedilen bu sorunlardan uzak kalması hastanın sağlığı açısından önemlidir. Septum ameliyatlarının tamamı burnun içerisinden yapılmaktadır.
Yukarıda da anlatıldığı üzere burun estetiği ameliyatlarının diğer bir ismi de rinoplasti ya da rhynoplasty ameliyatıdır.Günümüzde genellikle hemen hemen plastik cerrah ve kulak burun boğaz uzmanlarının tamamı gelişen ve modern estetik teknolojine bağlantılı biçimde kapalı rinoplasti tekniği olarak nitelendirilen ameliyat tekniğinin vasıtasıyla hastaları üzerinde başarı ile ameliyatlarını uygulamaktadırlar.

“Dedim ya, Eylül‘dü. Savruluşu bundandı kimsesizliğimin.”
Avatar Seçilmemiş
Üyelik tarihi
15 Temmuz 2015
Yaş
33
Mesajlar
2
Seslenildi
0 Mesaj
Etiketlendi
0 Konu
Standart Cevap: Burun Estetiği Hakkında Bilinmesi Gerekenler
20 Haziran 2016
2
burun estetiği yaptırmak isteyenler iiçin çok önemli bilgiler bunlar.
Konu Penia tarafından (20 Haziran 2016 Saat 14:08 ) değiştirilmiştir.
Konuyu 1 kişi okuyor. (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 
Benzer Konular
Konu
Konuyu Başlatan
Forum
Cevaplar
Son Mesaj