Kadınlarda saç ekimi

Kadınlarda saç ekimi nasıldır ?

Saç ekimi bizi hayatımız boyunca ruhsal ve her açıdan olumlu yönde etkileyecek bir yöntemdir. Saç dökülmesi ve tamamen saç kaybı hiç kimsenin yaşamak istemeyeceği bir durumdur. İnsan sahip olduğu saçlarının dökülmesi ya da tamamen kaybetmesi durumunda etkilenip psikolojik bir boşluk içerisine bile düşebilir. Kadınlarda ki saç dökülmesi erkeklerde ki dökülmelere göre kişi açısından daha endişe vericidir.

Erkekler saç dökülmesine ya da saçı tamamen kaybetme durumuna biraz daha alışık gibidir. Kadınların büyük çoğunluğu saç dökülmesinden dolayı büyük sıkıntıya düşebilirler. Kadınlar ve erkekler arasındaki en büyük farklardan biri duygusallıktır şüphesiz ve kadınlar dış görüntülerine erkeklerden daha çok dikkat ederler. Kadınlarda ki saç dökülmeleri kademe kademe olarak görülür. Hamilelik, doğum sonrası, kişinin yaşı ya da menopoz dönemi gibi durumlarda da dökülme olası bir durumdur. Mevsim geçişlerinde, bazı hastalık durumlarında veya dış etkenlerin sebep olması ile de saç dökülmesi olabilir. Kadınlarda ki saç dökülmeleri öncelikle bir dermatolog uzman tarafından değerlendirilmelidir

Dökülmelere sebebiyet veren saç derisinde oluşan bir rahatsızlıkta olabilir. Kadınlarda saç dökülmesi, öncelikle kendisini saç yapısında ki incelme ve saçın azalmasıyla yani saçta ki aralanmaların fazlalaşması ile gösterir. Saç ekim işlemlerinin artık çok gelişmiş olması, erkeklerde olduğu gibi kadınlar içinde önemli bir seçenek olarak uygulanmaktadır. Kadın tipi saç dökülmesi hemen fark edilebilir fakat saç bütününde ki saçlar eşit aralıklar halinde dökülmüş ise biraz daha zor anlaşılabilir. Kadınlardaki saç ekim işlemi kişiye göre özel uygulamalarla uzman doktorlar tarafından yapılmalıdır.

Saç dökülmesi genetik, hormonel dengenin bozulması, saça uygun olmayan kozmetik ürünlerin kullanılması, stres gibi etkenler ile de hiç istenilmeyen saç dökülmeleri yaşabilir. Genetik saç dökülmelerinde çıkan saçlar daha seyrektir ve saçın yoğunluğunda azalma görülür. Kadınlarda ki saç dökülmeleri çeşitli şekillerde olsa da genellikle ön saç çizgisi yerinde kalır bazı durumlarda erkek tipi saç dökülmesi gibi ön saç çizgisi geriye kayabilir. Saç ekimi yaptırmak isteyen kadınlarda saç ekimi için öncelikle saç dökülme tipi incelenip dökülmenin sebebi araştırılır. Kadın ne şekilde bir ekim sonucuna ulaşmak istediğini açıkça anlatmalıdır. Uzman hangi yöntemi uygulayacağını belirler ve işleme başlar, uygulanan yöntemler kadınlar için de aynıdır.