Malzemeler

600 gr köftelik dana kıyma1 kahve fincanı su2 su bardağı ufalanmış bayat ekmek içi4 yumurta1 su bardağı çekilmiş ceviz1 kahve fincanı dolmalık fıstık1 tatlı kaşığı karabiber1 tatlı kaşığı tuz1 su bardağı unKızartma için: 1 su bardağı zeytinyağıDereotlu yoğurt sos için: 300 gr süzme yoğurtYarım demet dereotu


Kıymayı tencereye alıp suyu ekleyin. Orta ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın.

Yumurtaları bir kaba kırıp çırpın. Kıymaya ekmek içi, yumurta, ceviz, dolmalık fıstık, karabiber ve tuz ekleyip yoğurun. Köfte harcından ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın. Köfteleri una bulayın. Eleğe alıp sallayarak üzerlerindeki fazla unu silkeleyin.

Zeytinyağını tavaya alıp ısıtın. Köfteleri ekleyip tavayı arada bir sallayarak kızartın. Köfteleri kevgirle alıp kâğıt havluüzerine çıkarın.

Dereotlu yoğurt sos için; dereotunu temizleyip kıyın. Yoğurda dereotunu ekleyip çırpın. Köfteleri servis tabaklarına paylaştırıp üzerine yoğurt sosu gezdirin ve servis yapın.