Enfes Bir Tavuk Eti Pişirmenin Sırları

Tavuk yemekleri mutfaklarımızın vazgeçilmez ana yemeklerinden biridir. Herkes tavuk yemeğinin kolay yapıldığını düşünür. Oysa tavuk yemeği pişirmek ve lezzetli bir yemek ortaya çıkarmak emek isteyen bir uğraştır.


Öncelikle tavuk yemeği yapmadan önce nasıl pişireceğinizi önceden planlamalısınız. Örneğin fırında pişirecekseniz tavuk etiniz yağlı; tencerede pişirecekseniz tavuk etiniz tamamen yağsız olmalıdır. Eğer kişi sayınız fazlaysa, bir büyük yerine iki küçük tavuk tercih edebilirsiniz. Böylece misafirlerinizi de memnun etmeniz daha kolay olur.

Tavuk satın alırken, genç ve körpe olup olmadığını anlamak için ayaklarındaki pulların parlak ve ince olmasına dikkat etmelisiniz. Tavuk etinin taze olduğunu anlamak için göğüs kısmı dolgun olmasına özen göstermelisiniz. Tavuk etinin derisi, nemli ve açık renkli olmalıdır.

Marketlerde satılan fırın pişirme poşetinde pişirilirse daha lezzetli olan tavuğu eğer tepside pişirecekseniz, tepsinin tavuk büyüklüğünde olması önemli. Daha büyük bir tepside, eriyen yağlar boş kalan kısımlara doğru akıp yanabilir.

Fırında tavuğun beyaz göğüs etinin kurumaması için butları birbiri üzerine çapraz koymalısınız. Ancak pişirme süresi yarılanınca sırt üstü yatırmalısınız.

Tavuğun lezzetli olması için, yoğurt, biber salçası, zeytinyağı ve kırmızı pul biber koyup iyice karıştırmalı; ardından tavuğu bu soslamalısınız. Birkaç saat buzdolabında beklettikten sonra fırında pişirdiğinizde farkı siz de göreceksiniz.

Bunların dışında, fırında tavuk pişirirken üzerine sürdüğünüz yağ ve sosa bir miktar şeker ilаve ederseniz, üzerinin nar gіbі kızarmasını sağlarsınız.

Bütün tavuğun karnına birkaç adet adaçayı ve yarım limon veya portakal dilimi koyarsanız ve pişmesine yakın fırından çıkarıp üzerine yumuşak margarin sürerseniz lezzetli ve kızarmış bir lezzet elde edebilirsiniz. Yine fırında yaptığınız tavuğu folyoya sararsanız daha yumuşak bir et pişirmiş olursunuz.

Eğer haşlama şeklinde bir yemek yapacaksanız, haşlayacağınız tavuğun içine bir diş soyulmamış sarımsak atabilirsiniz.

Ufak bir mutfak sırrıyla nefis yemekler yapabilir ve tüm bu lezzetleri misafirlerinize gönül rahatlığıyla sunabilirsiniz.