Kırmızı Et Yemeklerinin Püf Noktaları


Kırmızı et yemekleri her zaman mutfağın en zorlayıcı ve düzgün bir şekilde yapıldı mı en lezzetli yemeklerin başında yer alıyor. Kırmızı et içinde bazı püf noktalar bulunmaktadır.

İşte o püf noktalar :

*Öncelik kırmızı eti hangi koşullarda tüketmeniz gerektiğini unutmayın.

*Örneğin buzluktan kıyma çıkarıp, çözüldükten sonra bir miktar alıp geri kalanını buzluğa yeniden koymayın. Sağlık açısından oldukça yanlış bir hamle olur çünkü böyle bir tüketimde tekrar buzluğa konulan kıyma bozulur. Onun için ya kıymalarınızı ya da diğer etleri kullanım ihtiyacınıza göre ayırın. Hiç olmadı buzu çözülmeden istediğiniz kadar parça alın.

*Yemek yapmaya meraklı olan herkesin kırmızı et söz konusu olduğundan ilk sıkıntısı genellikle etin sert pişmesi olur.

*Sert pişmesini önlemek için pek çok yol vardır. Bu yollardan birisi et pişmeden önce limon suyu döküp biraz bekletmek ya da pişerken üzerine limon suyu dökmek.

*Diğer yolu ise etin suyunu ilk andan bırakmamasını sağlamak. Bunu da eti iyice tek başına kavurduktan sonra diğer malzemeleri atarak yapabiliriz fakat dikkat edilmesi gereken bir nokta ise bu esnada ete tuz atmamak.

*Et denilince aklımıza ilk olarak mangal gelir şüphesiz fakat mangalın kömürü düşündüğümüz kadar masum değil.

*Kömürün yan etkilerinden korunmak hem de aynı tadı yakalamak istiyorsanız, dökme demir tavalar ile aynı tadı yakalayabilirsiniz.

*Eti terbiye etmek ve bu terbiyeden memnun kalmak aradığımız ilaç olabilir. İşte size hem kolay hem de akılda kalıcı bir terbiye yöntemi. Bir miktar zeytin yağı, kekik ve defne yaprağına etinizi yatırın. Bir süre sonra etinizi pişirmeye başladığınızda lezzet farkını göreceksiniz.