Gerekli Malzemeler:

1 kg dana et
1 kg ıslatılmış buğday
1 adet kuru soğan
Domates ve biber salçası
Ceviz
Tereyağ
Kimyon
Tuz

Yapılışı: Bir gece önceden ıslatılmış buğdayın üstüne soğan iri iri doğranır. Etler yıkanıp,büyük parçalar halinde düdüklü tencerede haşlanır. Haşlanmış etler suyuyla birlikte buğdayın içine eklenir ve iyice karıştırılır. Karışıma tuz, kimyon,domates ve biber salçası ilave edilir ve ocakta pişirmeye bırakılır. Yemeğimiz suyunu iyice çekince ocaktan alınıp dövülür. Tüm malzemeler dövülerek birbirine iyice karışması sağlanır. Son olarak servis tabağına alınan Aşir'in üstüne, tereyağında kavrulmuş bütün cevizler eklenir