Malzemeler:


1 paket penne makarna
6 kaşık tereyağı
1 kaşık zeytinyağı
İkiye bölünmüş kemiksiz 1 tavuk göğsü
Yarım bardak un
4 diş sarımsak
6 bardak süt
350 gram mantar ( ince doğranmış)
1 bardak kurutulmuş domates
1 bardak parmesan
Tuz, karabiber


Yapılışı:


Makarnayı al dente usulü 3 dakika haşlayın. Süzdükten sonra kenarda bekletin.

İkiye bölünmüş tavuk göğsünü yapışmaz bir tavada tuz ve karabiber ile kızartın. İyice kızardıktan sonra ince dilimler halinde kesin.

Orta ateşte tereyağını eritin. Ezilmiş sarımsakları ve unu ekleyip biraz kavurun. Ardından çırparken sütü yavaş yavaş ekleyin. Mantar ve domatesleri de ekleyip 1 dakika kadar çırptıktan sonra kapatın. Altını kapadıktan sonra parmesan peynirini karıştırarak ekleyin.

Tavuk ve makarnayı bu karışıma ekleyip iyice karıştırın. 200 derecede ısıtılmış fırında borcam veya seramik fırın kalıbında 25 dakika üzeri kızarana kadar pişirin. Dilerseniz kalıba aldıktan sonra üzerine biraz daha parmesan ekleyebilirsiniz.

Dilerseniz sevdiğiniz başka sebzeleri de tavada biraz soteleyip ekleyebilirsiniz.

Afiyet olsun!