Malzemeler:

2 kg temizlenerek parçalar halinde kesilmiş kefal balığı
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı zeytinyağı
½ demet yeşil soğan
100 gr mantar
2,5 su bardağı beşamel sos
1 tutam maydanoz
2 su bardağı balık suyu
1 yemek kaşığı kereviz rendesi
1 çay kaşığı karabiber
Yeteri kadar tuz

Hazırlanışı:

Beşamel soslu kefal hazırlamaya öncelikle temizlenerek parçalara ayrılmış balıkları bir kabın içine alarak tuz ve karabiber serpiştirip karıştırdıktan sonra bir kenarda bekleterek başlayalım.
Ardından geniş bir tencereye bir çorba kaşığı zeytinyağı ile birlikte tereyağının yarısını ekleyerek kızdıralım ve üzerine doğranmış yeşil soğanları ilave edip kavurarak tencereyi ocaktan alarak bekletelim.
Daha sonra kalan tereyağını küçük bir tencereye alarak eritelim ve üzerine doğranmış mantarları ve rendelenmiş kerevizi ilave ederek 5 dakika kadar kavurarak tencereyi ocaktan alalım.

Ardından balıkları büyük tenceredeki taze soğanların üzerine derileri altta kalacak şekilde yerleştirdikten sonra üzerlerine küçük tenceredeki kavrulmuş mantar ve kerevizlerle kaplayalım.
Üzerine 2 su bardağı balık suyu döktükten sonra tencerenin ağzını alüminyum folyo ile kapatalım ve folyonun ortasından delerek buharın dışarıya çıkmasını sağlayalım.

Daha sonra tencereyi ocağa koyarak balıkları 15-20 dakika kadar pişirelim ve ocaktan alarak üzerindeki folyoyu kaldıralım.
Balıkları delikli bir kepçe yardımıyla tencereden ısıtılmış bir servis tabağına yerleştirerek sıcak kalmalarını sağlayalım.
Balıkları aldıktan sonra tencereyi tekrar ocağa alarak 7-8 dakika kaynatarak sosu yarı yarıya çektirelim ve üzerine karıştırarak beşamel sosu ekleyip devamlı karıştırarak 4-5 dakika kadar daha kaynatmadan pişirerek ocaktan alalım.

Hazırladığımız sosu balıkların üzerine döktükten sonra kıyılmış maydanoz serpiştirerek servise sunalım. Afiyet olsun