Malzemeler

yarım kg kemikli koyun eti

yarım kg kıyma

1 çay bardağı haşlanmış nohut

4 tane patates

yarım su bardağı kuru erik

2 baş soğan

1 yemek kaşığı salça

tuz, karabiber, nane

Hazırlanışı

Doğranmış kemikli koyun etini az suda suyu çekilene kadar haşlayın. Salçayı ilave ederek hafif kavurun. Üzerine 1 litre su ve yarım tatlı kaşığı tuz ilave ederek kaynamaya koyun. Bu arada soğanları rendeleyip kıyma ile yoğurun. Yumurta büyüklüyünde hazırladığınız köfteleri kaynamakda olan suya atın. 5 dakika kadar orta ateşte kaynadıkdan sonra nohutu ve eriği ilave ederek 10 dakika daha kaynatın. Son olarak dörde böldüğünüz patatesleri, karabiberi ilave ederek patatesler pişene kadar kaynatın. Tabaklara koyub üzerine kuru nane serperek servis yapın. Afiyet olsun.