Malzemeler
yarım kg kemikli koyun eti
yarım kg kıyma
1 çay bardağı haşlanmış nohut
4 tane patates
yarım su bardağı kuru erik
2 baş soğan
1 yemek kaşığı salça
tuz, karabiber, nane
Hazırlanışı
Doğranmış kemikli koyun etini az suda suyu çekilene kadar haşlayın. Salçayı ilave ederek hafif kavurun. Üzerine 1 litre su ve yarım tatlı kaşığı tuz ilave ederek kaynamaya koyun. Bu arada soğanları rendeleyip kıyma ile yoğurun. Yumurta büyüklüyünde hazırladığınız köfteleri kaynamakda olan suya atın. 5 dakika kadar orta ateşte kaynadıkdan sonra nohutu ve eriği ilave ederek 10 dakika daha kaynatın. Son olarak dörde böldüğünüz patatesleri, karabiberi ilave ederek patatesler pişene kadar kaynatın. Tabaklara koyub üzerine kuru nane serperek servis yapın. Afiyet olsun.
Elif
Üyelik tarihi
09 Şubat 2015
Bulunduğu yer
Ankara
Yaş
34
Mesajlar
17.951
Seslenildi
1540 Mesaj
Etiketlendi
104 Konu
Ruh Hali
Köfte Bozbaş tarifi nasıl yapılır
06 Haziran 2015
- Paylaş
- Share this post on
- Digg
- Del.icio.us
- Technorati
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.