Bisketli Piliç


Malzemeler:

1 tavuk göğsü
1 çay b.krema
1 su b.bezelye
1 kase mantar
3 domates
1 soğan
3 diş? sarımsak
tuz
karabiber
sıvıyağ?
BİSKET İÇİN:
2 su b.un
4 tatlı k.kabartma tozu
yarım çay k.karbonat
1 çay k. tuz
100 gr. margarin
1 su b. süt
1 çorba k. sirke


Hazırlama Tarifi:

İlk olarak bir kaba un, kabartma tozu, tuz, margarin alını karıştırılır. Üzerine 1 su b. sütün içine yarım limon suyu karıştırılarak hamura eklenir. Hamur çok fazla yoğrulmadan çay bardağı ya da çember yardımıyla kesilir.Bitişik olarak tepsiye dizilerek 230 derecelik fırında pişirilir. Diğer taraftan tavuk ince kesilerek tuzu ve baharatı ayarlandıktan sonra tek taraflı pişirilir. Ayrıca tencereye sıvıyağ?, soğan ve mantar alınarak sotelenir. Daha sonra üzerine bezelye, domates, biber eklenerek sotelenmeye devam edilir.Pişmesine yakın tavada çevrilmeden pişirilen tavuklar ilave edilir. En son ocaktan alındıktan sonra tavuklar çıkarıldıktan sonra krema eklenir. Pişen ekmekler servis tabağının kenarına dizilir. Ortasına tavuk ve hazırlanan kremalı harç dökülerek servis yapılır.Afiyet olsun.