Günün Sözü DamlaPenia.
Her şey neye layıksa ona dönüşür. -Mevlana
Etiket Listesi

Like Tree2Beğeniler
  • 1 Post By Asrevya
  • 1 Post By MURAT GÜNEŞ
Seçenekler
Seçenekler
Stil
Avatar Seçilmemiş
Üyelik tarihi
03 Şubat 2015
Bulunduğu yer
Antalya
Mesajlar
20.169
Seslenildi
1439 Mesaj
Etiketlendi
51 Konu

Standart Ahşap Zemin Bakımı

08 Kasım 2015
1



Doğal ham madde olan ahşap hem kalitesi hem de şıklığı ile vazgeçilmeyen zemin kaplama ürünüdür. Döşemelerin fazla sayıda renk ve model seçenekleri vardır. İçlerinde modası geçmeyen ve ömrü en uzun olanı ise ahşap döşemelerdir.


Zemin döşemeniz de ahşap parkeler kullanabilirsiniz. Yoğun kullanım alanlarında seçilen ahşabın kaliteli olması gerekir. Bunun için aşınmaya karşı dayanıklı ağaçlardan işlenmiş ahşapları tercih edebilirsiniz.

Zemininizin şık bir görüntüsü olsun isterseniz bunun için kullanacağınız döşemenin parçalı değil, bütün kesim olmasına dikkat ediniz. Koridorlarınız için de parlak ve bütün parkeleri tercih etmeniz onu daha çekici kılacaktır.

Evinizde daha ciddi ağır bir hava hissetmek isterseniz zemin döşeme seçeneğinizi daha koyu renklerden tercih etmelisiniz. Bunun için ceviz ağaçlarından işlenmiş döşemeleri kullanmanız gerekir. Ancak ceviz ağaçlarından üretilmiş parkeler doğada zor bulunduğu için daha pahalı olabilir. Bunun yerine ahşap renklere boyanmış meşe ağaçlarından üretilmiş parkeleri tercih etmeniz ekonomik açıdan cebinizi yakmayacaktır.

Ahşap döşemeler eviniz için oldukça idealdir. Kaliteli malzemelerle yapılmış bir zemin uzun yıllar dayanabilir. Ancak ahşap zeminin bakım ve koruması için dikkat edilmesi gereken bazı noktalar vardır.

Döşeme yaparken kullanılacak malzemelere dikkat etmek temel kuraldır. Zemin döşemelerin yapımında; alt tabakada kullanılan şilte gibi malzemelerin fazla kalın kullanılması döşemenin aşırı esnemesine yol açabilir. Ahşap zemin temizliğinde süpürge kullanılırken yumuşak fırçalı ucunu mutlaka takmalısınız. Süpürgenin sert ucu ahşabın çizilmesine neden olur. Kullanılan sandalye,sehpa,masa gibi eşyalar genelde sürtülerek kullanılır. Bu nedenle zeminle temas halindeki bölgelerine yapışkanlı koruyucular yerleştirilmelidir. Evinize ayakkabı ile girmeniz de döşemelerin eskimesinde etkilidir.

Zemin döşemenize yılda bir kere cilalama yapmanız ömrünü uzatacaktır. Evin dış kapısı çelik ise bu da altındaki döşemenin çizilmesine neden olur. Bunu önlemek için kapı altı süngerlerinden ya da paspaslarından yararlanabilirsiniz. Su ile temas olması zemin döşemelerin en büyük düşmanıdır. Radyatörlerin su sızdırmamasına özen gösteriniz. Su ile temas halinde zemininizi hemen kurulayınız. Temizlik esnasında deterjan kullanmayınız. Kimyasal madde katılan deterjanlar zemin döşemenizin ömrünü kısaltacaktır. Bunun yerine özel olarak üretilmiş ahşap temizleyicileri kullanmanızı öneririz.

Alıntı


MURAT GÜNEŞ bunu beğendi.

Hayatın ağıtını bilenler anlar ancak.
Değeri değere değen kavrar.




Bilgi kokmayan karşı çıkışlarda cehalet kokusu ve kompleks vardır.







Avatar Seçilmemiş
Üyelik tarihi
10 Ekim 2015
Bulunduğu yer
MERSİN
Yaş
44
Mesajlar
1.280
Seslenildi
384 Mesaj
Etiketlendi
16 Konu
Standart Cevap: Ahşap Zemin Bakımı
08 Kasım 2015
2
Emeğine sağlık dikkat etmemiz gereken faydalı bir bilgi paylaşımı daha teşekkürler Asrevya.
Asrevya bunu beğendi.
Konuyu 1 kişi okuyor. (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 
Benzer Konular
Konu
Konuyu Başlatan
Forum
Cevaplar
Son Mesaj