Günün Sözü DamlaPenia.
Her şey neye layıksa ona dönüşür. -Mevlana
Etiket Listesi

Like Tree2Beğeniler
  • 1 Post By Asrevya
  • 1 Post By MURAT GÜNEŞ
Seçenekler
Seçenekler
Stil
Avatar Seçilmemiş
Üyelik tarihi
03 Şubat 2015
Bulunduğu yer
Antalya
Mesajlar
20.169
Seslenildi
1439 Mesaj
Etiketlendi
51 Konu

Standart Ahşap Pencere ve Özellikleri

08 Kasım 2015
1




Geçmişten günümüze önemini yitirmeden koruyabilen nadir dekorasyon yapılarından olan ahşap pencereler, gelişen teknoloji ile birlikte yeni bir çok üretilen daha dayanıklı malzemelere rağmen sağladığı estetik görüntü ve dekorasyona olan olumlu etkisi açısından önemini ve değerini yitirmeden bugünlere gelebilmiştir. Buna göre bakımlarının diğer malzemelere göre daha zor olduğunu bilmekle beraber kaliteli işçilik ve ahşap bir malzeme ile yapılan her model pencerelerin evin hem iç hem de dış görünüşüne olumlu etki yaptığını söyleyebiliriz.

Mobilya ve kerestecilik faaliyetinin çok gelişmiş olması sebebiyle farklı bir çok modelde ve farklı ağaç çeşitlerinden yapılmış şekilde bulabileceğimiz ahşap pencereler bu durum sayesinde farklı ihtiyaçlara ve farklı tasarımlara göre de çeşitli faydalar sağlarlar. Ayrıca son dönemde ahşap malzemenin estetik güzelliği ile diğer PVC gibi dayanıklı malzemelerin bu katkısı birleştirilerek ahşap kaplamalı pencere sistemleri de ortaya çıkmış ve çok tercih edilmeye başlanmıştır. Özellikle eski ahşap modellerin ısı ve ses yalıtımı konusunda diğer malzemelere göre yetersiz kalması üreticileri bu tarz alternatif dekorasyon arayışlarına itmiştir. Ahşap pencere ve özellikleri konusunda geniş bir yelpaze açılımı söz konusudur.


Ancak bu tür arayışlar sebebi ile ahşap malzemenin de yararsız bir malzeme olduğunu söylemek yanlış olur. Yüzyıllar boyunca dünyada ve ülkemizde temel yapı malzemesi olarak kullanılan ahşabın toz çekmemesi, nemi ve rutubeti düzenleyici bir görev yapması ve düzenli bakımı yapıldığında uzun ömürlü bir yapıya sahip olması gibi özellikler de bu malzemelerin devrinin bitmemesini sağlamaktadır. Bunların yanında ısıya karşı genleşmemesi ve dayanıklı olması, çevre dostu olarak doğaya zarar vermemesi de faydalı özellikler arasındadır.

Bu bilgilerin ışığında seçeceğimiz ahşap pencerelerin uygulanacağı bölgeye göre seçilmesi çok önemlidir. Buna göre bulunduğu mekanın renk ve tasarım ve fiziksel özelliklerine göre bir çok farklı çeşit ve model bulunmaktadır. Model seçeneklerini başlıca klasik ve elegant olarak ayırabiliriz.

Penceremizi seçerken ya büyük yapı üreticilerinde genellikle hazır bulunan seçeneklerden yararlanabiliriz ya da daha küçük işletmelerde kendi isteğimize göre bir dizayn oluşturabiliriz. Fiyat konusunda pek fark bulunmayan bu iki seçeneğin dışında büyük üreticilere kendi dizaynımızda bir pencere yaptırmak fiyat açısından çok pahalı olacaktır.

Alıntı

MURAT GÜNEŞ bunu beğendi.

Hayatın ağıtını bilenler anlar ancak.
Değeri değere değen kavrar.




Bilgi kokmayan karşı çıkışlarda cehalet kokusu ve kompleks vardır.







Avatar Seçilmemiş
Üyelik tarihi
10 Ekim 2015
Bulunduğu yer
MERSİN
Yaş
44
Mesajlar
1.280
Seslenildi
384 Mesaj
Etiketlendi
16 Konu
Standart Cevap: Ahşap Pencere ve Özellikleri
08 Kasım 2015
2
Evet kapı ve pencere konseptlerinde de günümüzde kaliteli ve modern olması bakımından
yenilikler oldu.
Asrevya bunu beğendi.
Konuyu 1 kişi okuyor. (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 
Benzer Konular
Konu
Konuyu Başlatan
Forum
Cevaplar
Son Mesaj