Günün Sözü DamlaPenia.
Her şey neye layıksa ona dönüşür. -Mevlana
Etiket Listesi

Like Tree2Beğeniler
  • 1 Post By Asrevya
  • 1 Post By MURAT GÜNEŞ
Seçenekler
Seçenekler
Stil
Avatar Seçilmemiş
Üyelik tarihi
03 Şubat 2015
Bulunduğu yer
Antalya
Mesajlar
20.169
Seslenildi
1439 Mesaj
Etiketlendi
51 Konu

Standart Doğal Malzemeler Koruyor

16 Kasım 2015
1

Yaşamımızı sürdürürken çevremize, doğaya duyarlı hareket etmeliyiz. Torunlarımıza bırakacaklarımızı biraz olsun düşünmeliyiz. Dünyada gördüğümüz her şey sadece bizler için değil devam edecek bütün nesiller için yaratıldı. Bunun ayırdında olabilirsek kendi sağlığımızı da koruruz. Çünkü doğayı korumak, bize sağlıklı bir ortamda yaşamayı da getirir.




Yaşadığımız en küçük mekan olan evlerimizden ve iş yerlerimizden kullandığımız her malzeme, bizlerin sağlığını olumlu veya olumsuz olarak etkiler... Dekorasyon malzemelerinde kullanılan suni malzemeler, yapılanmaları gereği çeşitli kimyasallarla donatılırlar. Bu kimyasallar, nefes alırken, üstünde yaşarken çeşitli şekillerde vücudumuza temas halindedirler. Ve bunların bizim sağlığımızı nasıl etkiledikleri tam olarak bilinmemektedir. (plastik pencereler-laminat diye adlandırılan tüm plastik esaslı zemin ve duvar kaplamaları, sentetik kumaşlar, zararlı boyayla renklendirilmiş malzemeler vs…)

Bu malzemelerden, doğal olana göre daha dayanıklı, daha zor eskiyen çeşitli dekorasyon ürünleri imal edilmektedir. Ve bunlar ekonomik olarak da daha uygundurlar. Bu yüzden de çok tercih edilirler.

Velhasıl ekonomik şartlar, kullanım kolaylıkları ve kullanım sürelerinin doğal malzemelere göre çok daha uzun olması bu malzemeleri bizlerin yaşam alanına dahil etmiştir.

Bir de bu malzemelerin eskiyince (doğal malzemelerden ayrı olarak) doğada yok olma ihtimali de yoktur. Bunlar tıpkı elektronik çöpler gibi doğada ayrı bir çöp yığını teşkil edeceklerdir. Doğa bu kimyasal madde yığınını içine alıp yok edemeyecektir.

Doğal Malzeme yaşar…

Bütün bu bilgiler ışığında: Dekorasyonda kullanacağımız her malzemede mümkün olan en doğal olanından seçmek, hem sağlığımız hem de geleceğimiz için en doğrusudur diyebiliriz.

Doğal malzemeler daima hafif farklılıklara sahiptirler. Çünkü onlar bir kalıptan çıkmamışlardır. Doğanın çizgilerini üstlerinde taşırlar. Üstündeki bu eşi olmayan farklılıklar onların değerini daha da arttırır. Üstlerinde yaşandıkça, yeni izlere sahip olurlar, bu da onların bir tarihe sahip olduğunu gösterir. Biz gelişmiş ülkelerdeki insanların aksine, eskimizi sevmeyen bir toplumuz. Kaçımızın evinde bırakın dedenizi, annenizden kalmış birkaç eşya var?

Türkiye'de çeşitli politik ve sosyal nedenlerden dolayı, yapay ve seri üretime özendirme gözleniyor. Her şeyin çizgisel olması (tıpkı geçen haftaki yazımda belirttiğim çiçek tarhları gibi) birbirine benzemesi, aykırıklar taşımaması özendirilmekte. Ve bu tür özellikleri taşıyan malzemeler ithal edilerek halkın zevkinin bu yönde gelişmesi teşvik edilmekte. (Birbirinin aynı desenlere sahip parkeler gibi) Bunun sonucunda evlerimizin hiç el sürülmemiş gibi toplu durması, hiçbir yaşanmışlık eseri göstermemesi makbul. Hatta köylerimizde hala sadece misafirlerin kullandığı hiç açılmayan odalar var. Sizce hayatta, hiçbir yaşam belirtisi taşımayan odalar olabilir mi?

O halde önce yaşanmışlıkları kabul edip doğal halimizi sevmeyi öğrenmeli ve doğal bir ortamda yaşamanın mutluluğunu hatırlamalıyız. Eğer bunu hatırlayabilirsek, doğal malzemelerle yaratacağımız bir mekanın her yönden bizi tatmin edeceğini keşfedebiliriz yeniden…

Yüksek Mimar Bahar Doğu

MURAT GÜNEŞ bunu beğendi.

Hayatın ağıtını bilenler anlar ancak.
Değeri değere değen kavrar.




Bilgi kokmayan karşı çıkışlarda cehalet kokusu ve kompleks vardır.







Avatar Seçilmemiş
Üyelik tarihi
10 Ekim 2015
Bulunduğu yer
MERSİN
Yaş
44
Mesajlar
1.280
Seslenildi
384 Mesaj
Etiketlendi
16 Konu
Standart Cevap: Doğal Malzemeler Koruyor
16 Kasım 2015
2
Bu sarmaşık çiçekler gerçekten çok hoş bir görüntü sunuyor hem doğaya hemde bizlere.
Emğine sağlık @Asrevya güzel bir paylaşım teşekkür ederiz.
Asrevya bunu beğendi.
Konuyu 1 kişi okuyor. (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 
Seçenekler
Stil

Benzer Konular
Konu
Konuyu Başlatan
Forum
Cevaplar
Son Mesaj