Samsung Kırmızı Ekran Sorunu Nasıl Çözülür? İşte Çözümü!
Samsung her gün yeni bir telefonunu büyük ilgiyi de arkasına alarak tanıtmaya devam ediyor. Fakat bazen cihazlar sıkıntı çıkartabiliyor ve kullanıcıyı rahatsız edebiliyor. İlk zamanlar sanal asistanı Bixby’de birçok kullanıcıyı üzmüş ve çok sıkıntı çıkartmıştı. Bixby’de olduğu gibi şimdi de bazı cihazlar kırmızı ekran sorunu ile karşılaşmaya başladılar. Acaba patlama sorununda olduğu gibi çözümü yine telefonları geri toplama işlemi olacak mı diye beklerken aslında sıkıntının donanımsal olmadığını öğrendik. Bugün sizlere Samsung’un bazı cihazlarında baş belası haline gelmiş olan kırmızı ekran sorununun çözümü hakkında bilgiler vermeye çalışacağız.
Samsung çok fazla kayıp verdiği günleri yavaşça arkasında bırakıyor. Telefonların patlamaları, bükülmeleri, geri çağırılmaları ve son olarak da kırmızı ekran sıkıntısı. İnsanlar para ödeyerek bir ürün aldıkları için sıkıntısız olmasını istiyorlar. Hele ki Samsung marka bir ürün almışsanız böyle sıkıntılarla uğraşmak pek alışagelmiş bir durum değil açıkçası. Haliyle insanlar Samsung markasını görünce artık tereddüt yaşar oldular. Bu da firmaya büyük marka, prestij ve maddi kayıp olarak geri dönüş sağlıyor.
Samsung’a kırmızı ekran sıkıntısı söylendi ve gelen cevabın donanımsal veya sistemsel bir durumla ilgili bağlantılı olmadığı yönünde. O zaman tek bir seçenek kalıyor, yazılımsal. Samsung’un Amoled ekranlı cihazları genellikle bulundukları ortamdan dolayı renk değiştirdiği şikayet edilmiş. Yani evinizden cihaz normale dönüyorken birden kafeye gitmeye karar verdiniz ve kafede otururken cihazınızın kırmızı ekranıyla karşılaştınız. Olay tamamen bu. Amoled ekranlar bildiğiniz gibi gözleri koruyan bir yapıya sahip. Haliyle çok ışığın bulunduğu bir ortama girdiğinizde ekran size en iyi deneyimi sunabiliyor ve sorunsuz bir kullanım sağlıyor.
Bu sıkıntıyı yaşayan kişilerin yapmaları gereken çok basit. Yazılımsal bir durum olduğu için direk olarak telefonlarını güncellemeleri ve bu sorunu tamamen ortadan kaldırmaları gerekiyor. Samsung bu durumla ilgili yeni güncellemesini yakın zamanda çıkarttı. Amoled ekrana sahip telefon kullanan kişilerin mutlaka telefonlarını güncellemelerini öneririm. Sıkıntı çıkartmamış olsa bile ileride çıkabilecek sorunları ortadan kaldırmak adına telefonunuzu güncel tutmanızı ve telefonunuzla ilgili çıkmış şikayetleri takip etmenizi öneririm. Bu sayede çok daha erken bilgi sahibi olarak müdahale edebilirsiniz.