Galatasaray'da tehlike büyük! Kaybederse


Cimbom, bugün Beşiktaş'ı konuk edecek. Kazanması halinde Başakşehir ile puanını eşitleyecek ve zirveye yerleşecek. Beraberlik ve yenilgi ihtimalini ise şu an kimse düşünmek dahi istemiyor..

Süper Lig'de nefesler tutuldu. Herkes bugün Galatasaray ile Beşiktaş arasında oynanacak derbiye kilitlendi. Türk Telekom Stadı'nda saat 19.00'da başlayacak zorlu maçı hakem Bülent Yıldırım yönetecek..

Cimbom, bugün Beşiktaş'ı konuk edecek. Kazanması halinde Başakşehir ile puanını eşitleyecek ve zirveye yerleşecek. Beraberlik ve yenilgi ihtimalini ise şu an kimse düşünmek dahi istemiyor.
5 Mayıs 2019 Pazar 07:40

Süper Lig'de nefesler tutuldu. Herkes bugün Galatasaray ile Beşiktaş arasında oynanacak derbiye kilitlendi. Türk Telekom Stadı'nda saat 19.00'da başlayacak zorlu maçı hakem Bülent Yıldırım yönetecek. Karşılaşmayı önemli kılan ise sadece bir derbi olmasında öte zirvenin de yeni sahibini belirleyecek olması. Başakşehir'in Sivas ile 0-0 berabere kalmasıyla Galatasaray'a liderlik şansı doğdu.

SON YENİLGİ BEŞİKTAŞ'A
Fatih Terim'in öğrencileri, Beşiktaş'ı mağlup etmesi durumunda 63 puana ulaşacak ve averajla zirveye yerleşecek. Sarı-kırmızılı takım, ligin 14. haftasında Beşiktaş'a 1-0 yenildikten sonra çıktığı müsabakalarda 10 galibiyet ve 6 beraberlik aldı.

Şimdi yine bir Beşiktaş maçına gelinirken oyuncular, hem ilk yarıdaki mağlubiyetin rövanşını almak hem de şampiyonluk yolunda dev bir adım atmak istiyor.

DERBİ SIKINTISI
Galatasaray'ın bu maç öncesinde derbi galibiyeti bulunmuyor. Sarı-kırmızılılar, bu sezon Fenerbahçe ile içeride 2-2, deplasmanda da 1-1 berabere kaldı. Cimbom, Vodafone Park'ta ise 1-0 mağlup oldu.

TERİM'DEN DOKUNAKLI KONUŞMA
Fatih Terim bugün oynanacak Beşiktaş maçı öncesinde tüm takıma yönelik bir konuşma yaptı...Bir yıllık emeğin karşılığını almanın zamanının geldiğinin altını çizdi. Tecrübeli teknik adam, "Çok sıkıntı çektik. Cezalar aldık. Ancak biz de hedef bitmez. Şimdi Galatasaray'ın gücünü gösterme zamanı" diye konuştu.

Tarihin en anlamlı şampiyonluklarından birisini kazanmaya yaklaştıklarını söyleyen Terim, "Bir sezonu içinde barındıran bir maç. Tek yapmamız gereken kazanmak ve şampiyonluğa bağlanmak" dedi. "Çektiğimiz acıların, döktüğümüz gözyaşlarının karşılığını alma zamanı geldi" diyerek sözlerini bitirdi.

BURAK'I KİLİTLEYECEK
Derbide ligin ikinci yarısının en formda golcüsü Burak'ı Luyindama marke edecek..Teknik direktör Fatih Terim, Galatasaray'dan ve milli takımdan iyi tanıdığı Burak'a maç boyunca kilit vurması ve yakın oynaması için Luyindama'ya görev verecek. Terim ayrıca kart görmemesini de istedi.

NAKIŞ GİBİ İŞLEDİ
Şampiyonluğu her şeyden çok isteyen teknik dirökter Fatih Terim herkese sorumluluk yükledi.

Kaleden başlayarak, en uçtaki hatta yedekten gelecek oyunculara bile talimatlarını iletti. Kimin kaç top çalacağını, keseceğini, uzaklaştırma yapacağını tek tek uzun uzun anlattı.

4 FUTBOLCU SINIRDA
Sarı-kırmızılı ekipte Beşiktaş derbisi öncesi 4 futbolcu sarı kart ceza sınırında bulunuyor. Younes Belhanda, Emre Akbaba, Martin Linnes ve Emre Taşdemir, bugünkü derbide sarı kart görmeleri durumunda 32. haftadaki Rizespor müsabakasında forma giyemeyecek.


TEHLİKE BÜYÜK: 3. SIRAYA DÜŞEBİLİR
Galatasaray bugün kazanması halinde liderliğe yükselecek. Mağlup olması halinde zirve Başakşehir'de kalacak ve Beşiktaş da şampiyonluk için avantajlı konuma yükselecek.

Galatasaray'da tehlike büyük! Kaybederse...
Galatasaray üçüncü sıraya düşecek. Derbi berabere biterse üç takım arasındaki fark aynı kalacak. Bu sonuç daha çok Başakşehir'e yarayacak.

G.SARAY KAZANIRSA:
1. Galatasaray 63
2. Başakşehir 63
3. Beşiktaş 59
Galatasaray'da tehlike büyük! Kaybederse...

BEŞİKTAŞ KAZANIRSA:
1. Başakşehir 63
2. Beşiktaş 62
3. Galatasaray 60


BERABERE BİTERSE:
1. Başakşehir 63
2. Galatasaray 61
3. Beşiktaş 60