Yaşadık belki yaşamamayı istedik. İstediklerimizi bulamadık, istemediklerimizden kurtulamadık...
Boş ver.
Küçücüktüm,çocucuktum. Hayallerim yoktu henüz, misketlerim, oyuncak bebeklerim vardı. Ben vardım, yanımda olanlar vardı, haa birde bir dünya vardı bildiğim. Bir dünya vardı umursamadığım...
Dizimi kanattığımda annem kızacak korkusuna bir köşede kıvrılıp ağlardım hep. Sonra orada uyurdum. Nasıl olduğunu bilmeden yatağıma gelirdim her seferinde.
Evcilikler vardı birde. Çamurdan yemekler hayalimizde ziyafet olur afiyetle yenirdi. Sonra küçücük ellerimizle karnımızı ovuşturup mutlu olurduk. Minnet duyardık kim olduğunu bilmediğimiz bir şeye.
Sonra bir gün hayallerim oldu. Bir gün büyük olmak istedim ilk kez. Büyük olup her şeyi yapabilmeyi. Büyük olup çocuklarla anlaşabilmeyi istedim, sorumluluk istedim, ilk kez oyun oynamaktan başka bir şey istedim.
Sorumluluklar yüklendi tek tek ufacık yüreğime. Sorunları anladım, hayatı anladım sandım, korktum.
Çaresiz kaldım, bir dala tutundum bende. Hayallerime tutundum, umutlarıma tutundum. Ama yine korktum, çok korktum hemde. Küçücüktüm ben, çocucuktum daha. Çok küçüktüm, ben çok küçüktüm...
Gülmeyi özledim. Güçlü olmayı istedim. Oldum bende. Güçlü göründüm, hep güldüm, hep güldüm. Konuştum insanlarla, tüm yüreğimle anladım onları. Fakat onlar beni anlamadı, anlayamadı.
Sonra anlatmadım bende. İçime attım birer birer. Dertlerimi yumuşacık umutlara sardım sakladım yüreğimin en temiz köşesinde. Biriktirdim onları tek tek. Sevdim onları, onlarla yaşamayı sevdim. Sorunlarımı ayrıcalık olarak gördüm. Tecrübelerimi üstünlük kabul ettim. Bana her "Sen çok temiz kalplisin." dendiğinde yüzüm güldü sadece. Yüreğim ağladı. Temiz değil dedim. Temiz değil "Lanetli". Temiz olan benim. Temiz olan umutlarım.
Senelerce yaşadım böyle. Güçlü taraf ben oldum. Nasırlandı yüreğim gençliğimin en taze anlarında. Sonra boş verdim her şeyi. Biriktirdiğim umutlar ağırlık yaptı yüreğimde. Atım hepsini. Ne umudum kaldı ne hayallerim. Geriye bir tek ben vardım. Bir kalbim vardı her dönemde yıpranmış, onarılmayı bekleyen.
Bende boş verdim işte sadece boş verdim. Kimseyi duymadım, görmedim, istemedim, hatta sevemedim...