Düğün mekanını sekiz ay öncesinden ayırttınız gelinliğinizi dört ay öncesinden satın aldınız. Davetiyeler yeni evinizin dekorasyonu… her şey hazır. Ya siz! Şimdi her şeyi unutup o çok özel günde kendi kusursuz güzelliğinize konsantre olma zamanı…

Kirpikleriniz... Düğün günü için suya dayanıklı maskarayı tercih edin; hem mutluluk gözyaşlarından etkilenmez hem de daha uzun süre kalıcı olur. Görüntüsünü ya da verdiği hissi sevmiyorsanız e azından bir kat normal maskara sürdükten sonra ikinci katı suya dayanıklı maskarayla geçin.

Kalem çekin... Kömür koyu mavi ya da maun göz kalemi için en iyi renk seçenekleri. Düğününüz gündüz ya da açık bir mekanda olacaksa siyah veya kahverengi fazla ağır kaçacaktır.

Aydınlatın... Teniniz açık renk ise kaş kemiğinizin üzerinde beyaz gölge kullanın. Daha koyu tenler için sıcak ve açık şeftali tonları ya da vanilya uygun olacaktır.

Şekil verin... Gözlerinize kontur çekin ama göz renginizin makyajla kaybolmaması için koyu renkler kullanmaktan kaçının.


Kaşlarınız
...
Kaşlarınızı saç renginize uyan bir kalem veya gölgeyle belirginleştirin.

Gözleriniz parlasın... Gözleriniz yorgun ve kırmızı görünüyorsa dinlendirici göz damlası kullanın. Daha önce kullandığınız bir ürün olsun ki; düğün günü hoş olmayan bir sürprizle karşılaşmayın.

Tatlı yanaklar... Yanaklarınıza allıkla konduracağınız bir parça renk anında gerdirme etkisi yaratacaktır.

Panik yok... Düğün öncesinde yüzünüzde sivilce çıkmak üzereyse ellerinizi yüzünüzden uzak tutun. Dokunup oynamazsanız daha çabuk iyileşirler. Sivilce çoktan çıktıysa dermatoloğunuza görünerek o da önerirse bir kortizon iğnesi yaptırabilirsiniz. Küçük canavar geldiği gibi gidecektir.

Karıştır ve yay!... Özellikle gözün köşelerindeki makyajı iyi dağıtın. Fotoğraf makineleri arayıp bu çizgileri bulmakta ustalar.

Doğru ışıkta görün... Doğal ışıkta yapılan makyaj çok daha iyi sonuç verir. Makyajınız eğer mümkünse gün ışığında pencere kenarı gibi bir yerde yapılmalı. Aksi taktirde ortamda çok parlak halojen benzeri lambaların olmasını sağlayın.

Dik oturun... Eğer hazırlığınızı otelde yapıyorsanız bir bar sandalyesi isteyin. Makyözün göz seviyesinde olmak işe yarar.

Gelinliğe dikkat!... Dekoltenizim yaka kısımlarına fondöten sürmemeye özen gösterin gelinliğiniz lekelenebilir.

Koruyucu sürün... Düğün daveti açık mekanda olacaksa SPF 30 içeren nemlendirici kulanın. Korumasız yanarsanız gereksiz bir pembelik fotoğraflarda istemediğiniz sonuçlar verebilir.

Canlandırın!... Açık tonlarda ruj tercih edin. Mat ya da kahverengi tonlar özellikle de beyaz giydiğiniz için bitkin bir görüntüye yol açacaktır. Günlük hayatta doğal tonlarda ruj kullanıyorsanız pembe veya gül rengi rujun altına aynısından bir kat sürün. Günlük tercihiniz koyu tonlarda ise yine bunu sürüp üstüne daha açık tonda bir pembe sürerek belirginleşmesini sağlayın.

Yanınıza ruj alın...
Makyajınız sırasında farklı ruj tonlarını karıştırarak kullanmış bile olsanız düğün günü yanınızda kaliteli bir ruj bulundurun. Rötuş yapmanız gerektiğinde çok işinize yarayacaktır.

Gülümserken dişlerinizi saklamayın... En yumuşak dudaklara ve harika bir ruj tonuna sahip olsanız bile dişleriniz sarıysa çekinerek gülümsersiniz. Düğünden birkaç ay önce dişçinizden randevu alıp dişlerinizi beyazlatmayı deneyin. Farka inanamayacaksınız!

Saçlar yapılıyor alanı hazırlayın!... Saçınızı yaptırırken aynalı alçak tuvalet masası benzeri bir masa işinizi fazlasıyla görecektir. Sandalyenin arkası da alçak olmalı ki kuaför işini rahatlıkla yapabilsin.

Saçlarınızı canlandırın... Saçınıza tam gün bakım uygulayın. Profesyonel olarak yapılan kafa derisi masajı hem kendinizi iyi hissetmenizi sağlar hem de saç keseciklerini harekete geçirerek vücudu toplar. Düğünden bir hafta önce saçınızı form tedavisine sokun.

Yanınıza alın... Büyük gün geldiğinde ortaya çıkabilecek aksaklıkları başarıyla çözmenin yolu hazırlıklı olmaktır. Düğün gününden bir hafta kadar önce aşağıdakilerden gerekli gördüklerinizi bir makyaj çantasına doldurun ve annenize ya da arkadaşlarınızdan birine teslim edin. Aspirin yara bandı şişe su nane şekeri tebeşir (gelinlikte oluşabilecek lekelere karşı) renksiz oje (çorap kaçabilir) keten bezler göz damlası saç spreyi toka el havlusu kumaş bandı aynalı pudralık tırnak törpüsü çabuk kuruyan bir yapıştırıcı (kırılabilecek tırnaklar ve ayakkabı topukları için) çengelli iğne pipet (rujunuzu bozmadan birkaç yudum bir şeyler içebilmek için) talk pudrası kağıt mendil…

Kaynak: Stylish Brides