Güvenli, ne yaptığını bilen bir erkek olarak giyinmek için neler yapmanız gerekiyor? İşte yetişkin gibi giyinmenin 9 altın kuralı..


1) Üstünüze oturan bir takım elbise bulun

Takım elbise giydirilen çocuklar sevimlidir. Üstüne uymayan bir takım elbise giyen erkek ise hiç ama hiç sevimli değil. Durum bu, vücudunuza uygun, sizi gösterişli ve düzgün gösterecek takım elbiseleriniz olsun.

2) Güzel bir çift jean alın

Üzerinize oturan, size yakışan bir jean bulmak için kesenini ağzını açmanız gerekebilir. 3 tane mutlaka olması gereken özellikten vazgeçmeyin: slim fit, koyu renk ve sağlam bir yapı. Böylelikle jeaninizi rahatlıkla her yerde kullanabilirsiniz.

3) Kışlıklarınızı upgrade edin

Kış aylarının çoğunu üstünüzdeki kabanla geçirirsiniz, onun için gereken özeni göstermelisiniz. Şişkin montları amatörlere bırakın. Size vücudunuzu saracak, fakat içinize giyeceğiniz kıyafetler için de yer bırakacak bir ceket lazım. İçine hem takım elbisenizi giyebilmelisiniz, hem de pazar sabahı “şimdi kahvaltılık almak için kim giyinecek?” dediğiniz günlerdeki eşofmanlarınızı.

4) Şort giymenin ne zaman uygun olduğunu bilin

Şortlar bir erkeğin gardrobundan tamamen kaldırılmamalı. Ne zaman giymeniz gerektiğini bilin yeter. Diz üstü, fit şortları giymek için en azından bahara kadar beklemelisiniz. Ayrıca bacaklarınızı çalıştırın ki şortun altında kötü bir görüntü sunmayın.

5) T-shirtlerinize kıymet verin

Eminiz ki eski, baskılı tişörtlerinizle kurduğunuz duygusal bir bağ vardır. Fakat stilinize zarar verebilirler. Dolabınızda güzel dokulu, siyah, gri gibi sade renklere sahip tişörtleriniz bulunmalı.

6) Desenleri beceriyle eşleyin

Genel bir kural olarak boyut aksine, desen eşleşmesini deneyin. Bu ince bir gömlekle, ekose kalın bir kravat kullanmak gibi. Bir dengeyi tutturmuş olur ve görüntünüze önem verdiğiniz anlaşılır.

7) Küçük şeylere önem verin

Beğendiğiniz, tarz sahibi bir adama baktığınız zaman işin detaylarda, aksesuarlarda olduğunu fark edersiniz. Güzel kravatlar, kol düğmeleri ve cep mendilleri fark yaratabilir. Emin olun insanlar fark edecektir.

8) Deri bir çantanız olsun

Naylon gündelik çantalardan vazgeçin. Bu iş arkadaşlarınız, hatta patronunuzun fark edeceği bir durum. Markasız, sade deri bir çantayı tercih edin ve ilgiyi üstünüze çekin.

Saat seçimine dikkat

Öğrencilik bittikten sonra, sizi öğrenci gibi gösterecek detaylardan da kurtulmak isteyebilirsiniz. Bu demir bileklikler ve piercingi andıran takıları da kapsıyor. Doğru bir saat takmayı tercih edebilirsiniz.

Alıntı