1. Giysilerin üzerine otursun
Tarzınla ilgili yapacağın en büyük değişiklik giysilerinin bedenleri ile alakalı olacaktır. Çoğu erkek kendi bedenine uygun olmayan ve genellikle oldukça bol giysiler giyerler; işin kötüsü bunu da fark etmezler.

2. Basitlik iyidir
Üç renkten ya da üç takıdan fazlası zarar. Bir rock yıldızı gibi ya da bir mafya babası gibi giyinmek, illa ki sakil duracaktır. Çizgili bir gömleğin altına ekoseli bir pantolon giymek, parmaklarını yüzüklerle donatmak ve bir de üstüne kolyeler falan takmak yanlış! Aksesuar seçimlerin ne kadar gösterişli olursa, onları taşımak da o kadar zor olacak; unutma!

3. “Efendi gibi giyinmek” mevzusuna yenilik kat
Formal giyinmek, adam gibi giyinmek, sıkıcı olmak anlamına gelmez. Renkli gömlekler dene, renkli çoraplar dene, rozetlerle gömleklerine, ceketlerine hareket kat.

4. Birbirlerini destekleyen parçalar kullanmaya özen göster
Balık örgüsü ve balıkçı yaka bir kazağın altına ipek bir pantolon giyersen, o iş olmaz! “Altı kaval üstü şişhane” cümlesi, giysi dolabının karşısına geçtiğinde her daim aklında olsun… Uzak dur…

5. Alışveriş asla tek başına çıkma
Mağazalarda komisyon üzerinden çalışan çalışanların seni “birazcık da olsa” yanıltabileceğini unutma. Güvendiğin bir arkadaşınla alışveriş yapmak, sana neyin yakışıp yakışmadığı konusunda daha doğru fikirler edinmeni sağlayacaktır.

6. Detayların önemini hafife alma
Sanılanın aksine detaylar neredeyse ilk fark edilen şeylerdir… Bu bir atkı da olabilir, bir bileklik de ve hatta kravatını nasıl bağladığın da…

7. Logolu, baskılı tişörtler
Evet, o tişörtü çok seviyorsun ve belki de oldukça yüksek miktarda para verdin. Ama onu giydiğinde ortalıkta gezinen bir reklam panosuna benziyorsun. Kendine bir sor: “Üzerinde o logo olmasaydı da o tişörtü alır mıydın?”

8. Bir çift şahane ayakkabı edin
Fazlası değil, bir çift yeter de artar bile… Eğer kadınlar bir şeye dikkat ediyorlarsa, bu da ayakkabılardır, inan…

9. İnsanlara sor
Gerçekten güvendiğin ve sana acısıyla tatlısıyla eleştiri yapabilecek insanlara danış. Evet, o gömleğin sana çok yakıştığının düşünüyor olabilirsin fakat ya yakası senin kafanı olduğundan daha büyük gösteriyorsa?

10. Markalara takılma
Bu gerçekten önemli. Netice itibarı ile markalar sezon boyunca ürettikleri ürünleri belli bir çizgiye ve akıma dayanarak üretirler ve o markaya ne kadar bağlı kalırsan, o kadar kendini tekrar edersin. Bir yandan da bu kadar “marka düşkünü” olmak sadece kadınlar için değil arkadaşların ve seni gözlemleyen insanlar için de oldukça itici olacaktır.

alıntı