İster lise, ister üniversite olsun, mezuniyet herkesin hayatında atladığı önemli bir eşiktir. Mezuniyetin ardından sorumluluklar artar; belki doğulan ve büyünen şehirden uzaklaşmak gerekir, hayatla kurulan ilişki ciddileşir ve alınan kararlarda söz sahibi olunur. Biraz korku ve bolca keyifli an barındıran bu eşik, özel bir gece ile taçlandırılır: “Mezuniyet Balosu”.


Mezuniyet balosunda ne giyeceğinize karar vermek, ciddi bir dikkat ve özen gerektiriyor. Tarzınız ne olursa olsun onu bir üst seviyeye taşıyacağınız bu özel gece için günlük stilinizi şıklaştırmak ve balonun gerçekleştirileceği mekana uygun bir kombine karar vermek özellikle erkekler için son derece meşakkatli bir süreç. Ancak endişelenmeyin, sizin için birkaç önerimiz olacak.



Eğer lise mezuniyet balonuza katılacaksanız iki düğme veya tek düğmeli takımlara yönelebilirsiniz. Takım elbisenizin içine giyeceğiniz gömlek seçiminizi çift düğmeli modellerden yana yapacaksanız kravat takmak zorunda değilsiniz. Takım elbiseniz için beyaz, lacivert, siyah, gri veya füme renklerini tercih edecekseniz size önerimiz gömleğinizde küçük desenli modellere yönelmeniz. Bu sayede kombininize şık bir hareketlilik kazandırabilirsiniz.

Eğer ‘takım elbise benim için fazla resmi’ diye düşünüyorsanız, tek ceket ve pantolon-gömlek kombinasyonuna yönelebilirsiniz. Yine pantolonunuzu jean’den yana yapmamanızı öneririz. Lise mezuniyetinize takım elbise ile katılacaksanız altına bağcıklı ayakkabı giyebilirsiniz. Eğer daha ‘smart casual’ bir tarzı benimseyeceksiniz loafer modelleri sizin için ideal olacaktır. O özel gecede saçlarınız ne kadar özgür ve dağınık olursa olsun, sinekkaydı tıraştan ödün vermemelisiniz.

Eğer balonuz üniversite mezuniyetiniz için gerçekleştiriliyorsa bu gecede şıklığı ile adından söz ettiren siz olmalısınız. Smokin, özel geceler için erkeklerin vazgeçilmezlerinden. Mezuniyet balonuz otel veya yalı gibi bir mekanda yapılacaksa, smokin en ideal seçenek olacaktır. Smokin tercihinizde beyaz ve siyahın yanı sıra özellikle bu senenin trend renklerinden maviyi de değerlendirebilirsiniz.

Smokininizin içine ata yaka bir gömlek giyerek boynunuza papyon takabilirsiniz. Ayağınıza giydiğiniz bağcıklı deri ayakkabınız, desenli yaka mendiliniz ve ince bir bileklikle büyük geceye hazırsınız demektir. Mezuniyet balonuz bir teknede gerçekleşecekse marin temalı bir kombin ile konsepte şıklığınız ile adapte olabilirsiniz. Ceketinizi gömlek, kısa paça pantolon ve loafer ile tamamlayabilirsiniz. Eğer bu kombinin spor kaçacağını düşünüyorsanız onu şıklaştırmak yine sizin elinizde; yaka mendili, kemer, saat gidi detaylarla bu algıyı pekala yukarı çekebilirsiniz. ‘Ben klasiklerden şaşmam’ diyenlerdenseniz size önerimiz; siyah, lacivert, füme renklerinde slim fit, tek veya çift düğmeli takım elbiselere yönelmeniz olacaktır. Eğer boyunuz uzunsa siyah veya lacivert hakim yakalı tek ceket giyip farklılık yaratabilirsiniz.

Unutmamanız gereken birkaç not; havanın sıcak ve gecenin hareketli geçeceğini düşünerek takım elbise seçimlerinizi kırışmayan ve terletmeyen kumaşlardan yana yapmalı; kişisel bakımınızı ihmal etmemeli ve ilk dansa kaldıracağınız kişiyi şimdiden düşünmeye başlamalısınız.