Üç Hafta Yemek Yememek İçin
Bu öyle acaip bir macundurki, bir kimse bu macun dan bir miskal (4,81gr.) yemiş olsa üç hafta kadar yemek ihtiyacı hissetmez. Bu macun o kişiyi üç hafta tok tutar. Bu macunu yiyen kimsenin yakınları ve tanıyanları bu duruma hayret ederler ve o kişinin iyi haline şahitlik ederler.
Bu macunun yapılışı: Tatlı Badem'i kabuğundan çıkarıp, saf ve temiz Zeytin yağı ile kaynatıp iyice karıştır. Daha sonra yaş Menekşe yaprağını bu karışıma ilave ederek tekrar karıştır. Kabın ağzını güzelce kapattıktan sonra, güneş görmeyen soğuk bir mekana koyup, kırk (40) gün beklet. Kırkbirinci günü bu karışımı alıp, üzerine Menekşe koyup karıştırarak güzelce pişir. Pişirdikten sonra üzerine biriken Badem in yağını çıkarıp, bu macunu Ahu ciğeri ve Koyun ciğerini iyice dövdükten sonra ilave et. Ama ilave edilen maddeler Badem in üçte biri kadar olsun. Böylece bu tertip üzere macun hazırlanmış olur.
Bu macundan bir miskal yiyen kimse üç hafta kadar acıkmaz ve açlık hissetmez. Bu macun kıtlık günlerinde yenir ve ayrıca gelen misafirlere ikram edilir .