1. Hiçbir surette hile yapmayın.
2. Google Adsense hesabınızı kontrol ettiğiniz bilgisayardan kendi sayfanızdaki reklamlara tıklamayın.
3. Sitenize otomatik ziyaretçi (otomatik ziyaretçi sitelerinden) göndermeyin.
4. Asla "Şu reklama bir tıklatıver," "Hadi bi el at da kazanalım" "Şurdan bi arama yapıversene" gibi ziyaretçilerinizi yönlendirmeyin. Bu konuda sayfanıza en ufak bir ibare bile eklemeyin.
5. Ziyaretçi / tıklama oranına dikkat edin. Aylık 100 ziyaretçiniz varsa ve tıklama sayınız da 95 ise Google'ın dikkatini çekersiniz. 1000 ziyaretçiye 100-150 tıklama normaldir. (Hesabınızdaki CPM oranıı kontrol edin, yüzde 10, yüzde 20 arası seviyelerde kalması uygundur).
6. Sayfanızdaki içeriğe dikkat edin. Sayfanızda porno içerik, mp3, yasadışı ürünler, uyuşturucu, terörist faaliyetler, insanları galeyana getirici konular, vs. gibi Google kurallarına aykırı içerik bulundurmamaya özen gösterin.
7. Sayfanızda yoğun şekilde link varsa, bu linkleri zaman zaman kontrol ederek kırık linkleri düzeltin. Google böcekleri sayfanızı sık sık kontrol ederler ve kırık linklerin fazlalığı dikkat çeker.
8. Bir sayfada 3 ten fazla reklam kutusu bulunduramazsınız.
9. Birden fazla siteye kod ekleyecekseniz (www. ali. com ile kaydoldunuz diyelim, www. veli. com adresine de aynı reklam kodlarını ekleyebilirsiniz) diğer sitelerin de Google kurallarına uymasına dikkat edin.
10. Herhangi bir kod kullanarak Google böceklerini kandırmaya çalışmayın. Kandıramazsınız.
11. Günde bir makinadan bir tıklamadan fazlası hesabınıza geçmez. Arka arkaya tıklarsam çok kazanırım düşüncesinden uzak durun.
12. Tekrar söylüyorum, asla hile yapmayın. Bu yukarıdaki maddelere ve Google kurallarına uymamanız hesabınızın kapatılmasına sebep olabilir.