Web sayfalarının daha hızlı yüklenmesini sağlama

Google Chrome'a bağlantıları önceden oluşturmasını (önceden yükleme) söyleyerek web sayfalarının daha hızlı yüklenmesini sağlayabilirsiniz. Google Chrome hangi bağlantıları tıklayabileceğinizi tahmin edip onları sizin için anında yüklemek üzere hazırlayarak bunu yapar.
Örneğin:

  • Bir bloga göz atarken, okumayı tamamladığınızda "sonraki yayın"ı tıklayabilirsiniz. Blog, Google Chrome'a "sonraki yayın"ı önceden yüklemesini bildirebilir. Böylece, bağlantıyı tıkladığınız anda sayfa gösterilir.
  • Siz adres çubuğuna bir web adresi yazarken, Chrome hangi siteyi ziyaret edebileceğinizden emin olursa (yerel geçmişinize dayalı olarak) o sayfayı önceden oluşturma başlar. Böylece siz enter tuşuna bastığınızda sayfa çok daha hızlı şekilde görüntülenir.
Google'ın Chrome'daki Hızlı Sayfalar arama özelliğinde Chrome’un önceden oluşturma teknolojisinden yararlanılmaktadır. Ağ eylemi tahminlerini açma

Bilgisayarda

  1. Tarayıcı penceresinin sağ üst köşesinde, Chrome menü simgesini tıklayın.
  2. Ayarlar'ı seçin.
  3. Sayfanın altında, Gelişmiş ayarları göster'i tıklayın.
  4. "Gizlilik" bölümünde, "Sayfa yükleme performansını iyileştirmek için ağ eylemlerini tahmin et" onay kutusunu işaretleyin. Bu izni geri almak isterseniz kutunun işaretini kaldırmanız yeterlidir.
Android cihazda

  1. Chrome menüsü > Ayarlar'a dokunun.
  2. "Gelişmiş" bölümü altında Gizlilik'e dokunun.
  3. Ağ işlemi tahminleri'ne dokunun.
  4. Bir seçenek belirtin:
    • Her zaman: Mobil veri kullanıyor olsanız dahi Chrome web sayfalarını önyükleyebilir. Bu seçenek, mobil cihazınızda çok fazla veri kullanabilir. Veri kullanımını azaltma hakkında daha fazla bilgi edinin
    • Yalnızca Kablosuz ağda (varsayılan): Chrome yalnızca bir kablosuz ağa bağlı olduğunuzda web sayfalarını önceden yükleyebilir.
    • Hiçbir zaman: Chrome web sayfalarını önyüklemez.
Çerezlerle ilgili not

Chrome'da bu ayarı etkinleştirirseniz, önceden oluşturulan veya önceden getirilen web siteleri (ve onların yerleşik kaynakları), siz onları daha önce ziyaret etmişsiniz gibi kendi çerezlerini ayarlayabilir ve okuyabilirler (önceden oluşturulan veya getirilen sayfaları hiç ziyaret etmemişseniz olsanız da).