Forumunuz.Com

Forumunuz.Com (https://www.forumunuz.com/)
-   Google (https://www.forumunuz.com/google/)
-   -   Google Lens ile görsel arama bütünleşti (https://www.forumunuz.com/google/142971-google-lens-ile-gorsel-arama-butunlesti.html)

Penia 26 Ekim 2018 09:57

Google Lens ile görsel arama bütünleşti
 
Google Lens ile görsel arama bütünleşti

Google mobil arama motorunu önemli bir yeni özellikle güçlendirdi. Teknoloji devinin görsel arama motoru, Google Lens ile entegre edildi.

Geçtiğimiz Eylül ayında Google Lens’in görsel arama motoru ile birleştirileceği Google tarafından müjdelenmişti. Sözünü tutan teknoloji devi, bu özelliği mobil cihazlardaki görsel arama motoru ile bütünleştirdi.

Yapay zekadan faydalanan bir çeşit obje tanıma teknolojisi olan Google Lens, fotoğraflar ve çevredeki nesnelerle ilgili ayrıntılı bilgileri öğrenmek için kullanılıyor. Örneğin, herhangi bir fotoğraftaki bir hayvanın türü ve cinsi öğrenebileceği gibi bir binanın nerede olduğu gibi bilgiler de bu özellik ile birlikte kolayca edinilebilir.

Google Lens, görsel aramaya neler katıyor?

Bu teknolojinin görsel arama ile bütünleşmesi sayesinde artık kullanıcılar, herhangi bir şey aradığında çıkan görsellerin altında koyu renkli bir nokta çıkıyor. Noktaya tıklandığında ise görseldeki nesne ile ile ilgili bilgiler ortaya çıkmakta. Alternatif olarak bir görselin içindeki objeyi parmağınızla daire içine aldığınızda da özelliğin çalıştığı görülüyor.

Yeni özellik şimdilik sadece çevrimiçi alışverişi kolaylaştırmak için bahsi geçen ürünün ya da objenin nerede bulunabileceği hakkında bilgiler veriyor. Önümüzdeki aylarda geliştirilecek olan özellikle birlikte mekanlar, hayvanlar, bitkiler ve çok daha çeşitli objeler hakkında bilgilere ulaşılabilecek.

https://resmim.net/f/REYusT.jpeg


Diğer ülkelere ne zaman gelecek?

Google Lens’in ve görsel arama ile bütünleştiği bu faydalı özellik şimdilik sadece ABD’de kullanılabiliyor ve İngilizce aramalarda işe yarıyor. Şirketin açıklamasına göre yakında bu özellik, diğer ülkelerde ve dillerde de kullanıma açılacak.


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 02:29.

Powered by vBulletin® Version 3.8.9   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

Site kurucuları: Damla ve Meltem